Burgazada’ya Gitmeniz için 4 Sebep

İstanbul aslında Avrupa ve Asya yakalarından oluşmuyor. Sessiz sakin yapısı ve temiz havası ile yakınlarda duran Ege yakası da İstanbul’a dahil oluyor. Tatile gidemeyen ama tatil havasını yaşamak isteyenler için ideal olan Burgazada’ya gitmeniz için yeterli olacak 4 sebebi sizler için sıralıyoruz.



1. Deniz ve Plaj

Kalpazankaya, Çamakya ve benzeri noktalarda irili ufaklı pek çok bölgede denize güvenilir bir şekilde girebilirsiniz. Burgazada’nın suyu tamamen temizdir. Sabahları yola erken bir saatte çıkarak öğlen saatlerinde kendinizi Burgazada’nın plajlarında ve denizinde bulabilirsiniz.

2. Sait Faik Müzesi

Türkiye’nin en önemli öykü yazarlarından olan Sait Faik’in yaşadığı ev, kendisinin ölümünden sonra annesi tarafından müze yapılmıştır. Bu müzede gezerken usta romancı ile ilgili pek çok farklı detayı öğrenebilir ve hatta ona özel bir mektup da yazabilirsiniz.

3. Romantizm

Temiz havası ve harika manzarası ile insan burada ister istemez romantik bir havaya bürünmeye başlar. Stresten uzak ve şehrin gürültüsünden uzak bir tatil yapmak istiyorsanız sevdiğiniz kişi ile buraya gelebilir ve romantizmi yaşayabilirsiniz.

4. Bisiklet Sürmek ve Özgürlük

Bildiğiniz gibi adalarda motorlu araç sürmek yasak olduğu için insanlar ulaşım aracı olarak bisikleti tercih ediyorlar. Yokuşları, keyifli yolları ve ormanlık alanlarında bisiklet kiralayarak gönlünüzce özgür bir şekilde Burgazada’nın keşfedilmeyi bekleyen tüm noktalarını gezebilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi