Mutlu Olabilmek için Kabul Etmeniz Gerekenler

Hayatında her şeye sahip olan insanlarda büyük bir boşluk hissinin ortaya çıkması, neredeyse hiçbir şeye sahip olmayan insanların ise sürekli olarak pozitif bir duruş sergilemeleri ve gülümsemeleri mutluluğun ne kadar göreceli ve zor bir kavram olduğunu bizlere gösteriyor. Mutluluğun formülü olmamasına rağmen bazı noktalara dikkat ederek mutluluğa biraz daha yaklaşabilirsiniz.



1. Kontrol Etmekten Vazgeçin

Hayatta değiştiremeyeceğiniz şeyleri değiştirmek için uğraşmaktan ve çabalamaktan vazgeçin. Her şeyi kontrol edemeyeceğinizi kendinize kabul ettirin. Aynı şeyleri sürekli olarak yaparak farklı sonuçların ortaya çıkmasını beklemeyin.

2. Planlarınıza Güvenmeyin

5 yıl sonra nerede olacağınız ile ilgili kafanızda mutlaka ufak da olsa bir plan vardır. Ancak 5 yıl sonra hayalinizdeki yere gelememe gibi bir durum da söz konusudur. Plan yapmak iyidir ancak planlarınızın %100 gerçekleşeceği inancı ile yaşamayın. Hayatınız sizin aklınızda kurduğunuz şekillerden çok daha farklı bir biçimde ilerleyebilir. Her türlü sürpriz durumlara karşı hazırlıklı olun.

3. Engellere Hazır Olun

Hedeflerinize ulaşacağınız yolda pek çok farklı engel ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu tür engellerin sizi yıldırmasına asla izin vermeyin ve her türlü zorluk karşısında çözüm üretmeye özen gösterin.

4. Kabul Edin

Hayatınızı olduğu gibi kabul edin. Kendi sınırlarınızı net çizgiler ile belirledikten sonra davranışlarınızı bu doğrultuda şekillendirin. Çevrenizdeki insanlar ile de kendinizi asla kıyaslamayın.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi