Yemekler Hakkında Yanlış Bilinen Efsaneler

Mutfak düzeni ve gıdaların sağlıklı olup olmadıkları hakkında pek çok farklı noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. İşte insanların doğru olduğunu düşündüğü fakat yanlış olan bazı inanışlar.




1. Beyaz Etin Koyu Etten Sağlıklı Olması

Koyu etlerin beyaz etten daha fazla kaloriye sahip olduğu biliniyor ancak porsiyon başına bu oran yalnızca 30 kalori. Daha sağlıklı olması açısından menünüzü değiştirmenize gerek yok. Hindi ve tavuk bacağı, içerisinde yer alan kasların uzun süreli aktiviteler esnasında ihtiyaç duyduğu oksijeni depolamasına yardım ettiği için daha koyu renklidir.

2. Pişirmeden Önce Eti Yıkamak Temizler

Eti pişirmeye hazırlamadan önce yıkayarak bakterilerden temizleyeceği zannetmek aslında çok da doğru bir düşünce değildir. Uzmanlar etleri pişirmeden önce yıkamamanız gerektiğini tavsiye ediyorlar. Bunun yerine mutfağınızdaki hijyeni sağlamanız daha doğru olacaktır.

3. Geç Saatte Yemek Kilo Aldırır

Akşamları belirli bir saatten sonra yemek yemenin aşırı kilo aldırdığı yanılgısı uzmanlar tarafından doğruluğu kabul edilmeyen bir düşüncedir. Sadece diyetteyseniz gece saatlerinde abur cubur tüketmeniz zararlı olacaktır. Bunun saat ile herhangi bir bağlantısı yoktur.

4. Koruyucu Maddeler Sağlığa Zararlıdır

Raflarda yer alan ürünlerde bakteri üremesinin önlenmesi ve raf ömrünün uzatılması için kullanılan koruyucu katkı maddelerinin tamamı sağlığa zararlı değildir. Bu maddeler besinlerin sağlıklı kalabilmesi için koyulması gereken maddelerdir.

5. Kahverengi Yumurta Daha Sağlıklıdır

Yumurtaların rengi onların üzerinde yatan tavukların cinslerine bağlı olarak değişmektedir. Kahverengi yumurta ile beyaz yumurta eşit derecede insan sağlığına faydalı yumurtalardır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi