Yurtdışına Ucuz Nasıl Seyahat Edilir

Yurtdışına gitmek ve hayatınızda ufak bir değişiklik yaşamak istiyorsanız ucuz maliyetli yöntemler deneyerek bu hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.




1. Erken Rezervasyon
Uçak biletlerinizi seyahatinizden birkaç ay önce ayırtır ve satın alırsanız normal bilet fiyatlarına göre neredeyse %50 oranında daha ucuza satın alırsınız. Uçak ile ulaşımda en önemli nokta her zaman erken rezervasyon yapmaktır.

2. Doğru Zamanlama
Seyahat edeceğiniz ve tatile çıkacağınız zamanı iyi belirlerseniz daha düşük maliyetler ile tatilinizi gerçekleştirebilrisiniz. Eğer tatil sezonunun ortasında seyahat ederseniz ulaşımdan konaklamaya kadar tüm ihtiyaçlarınıza daha fazla ödeme yapmak zorunda kalırsınız.

3. Yemek
Yemek konusunda kendinize pratik çözümler üretmelisiniz. Bütün öğünlerinizi dışarıda yemeyi düşünüyorsanız kısa süre içerisinde bütçenizde büyük bir açık fark edebilirsiniz. Hostellerin ve otellerin ufak mutfağa sahip olanlarını seçerek kendin pişir kendin ye usulu yemeklerinizi daha uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz ve aç kalmazsınız.

4. Fazlalıklarınızı Ayırın
Çantanıza bütün eşyalarınızı koymak yerine sadece ihtiyacınız olabilecek temel ihtiyaçlarınızı koyarsanız havayollarına ulaştığınız zaman bagaj için ekstra para ödemekten kurtulursunuz. Gideceğiniz yerde ucuza satın alabileceğiniz ve kolay bulunan eşyalarınızın tamamını yola çıkarken evinizde bırakın.

5. Kredi Kartı Kullanmayın
Yurt dışında kredi kartı ile alışveriş yaparsanız büyük bir zarara uğrayabilirsiniz. Çünkü Türkiye’de yer alan bankalar yurtdışında kredi kartı ile yapılan alışverişler için ekstra para alıyorlar.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?