Etiket Tasarimi Nasil Yapilir?

Renklilik: Opak, şeffaf, tek renk ya da çok renkli, parlak ve mat görünümlü olan etiketlerin, renkliliği ya da görünüm özellikleri etiket maliyeti üzerinde etkili olabilir.

Etiket Türü: Etiket, sektöre göre uygun olan biçim ve yapıda tercih edilir. Ürün etiketleri, endüstriyel etiketler, tekstil etiketleri, termal etiket ve garanti etiketleri gibi birçok etiket çeşidi bulunur ve farklı malzemelerden üretilirler. Her etiket türünün üretim maliyeti aynı olmadığı gibi etiket tasarım fiyatları da farklılık gösterecektir.


Baskı Teknikleri: Etiket üretimi, etiketin türüne göre yapılmaktadır. Serigrafi, tampon, ribon baskı yöntemi, ofset ya da dijital baskı gibi teknikler kullanılabilir. Baskı tekniğinin etkili olduğu üretim maliyeti, etiket tasarım fiyatlarının belirlenmesine de etki eder.

Grafik Tasarım: Etiket yüzü, görsel bir sunumdur. Ürünün kimliğini ve imajını yansıtır. Bu yüzden grafik tasarım, etiket tasarımlarının en önemli aşamasıdır. Profesyonel tasarımcılar tarafından özgün, ürün kimliğine uygun ve dikkat çekici şekilde tasarlanması gerekir. Grafik tasarım, bu yüzden etiket tasarım fiyatlarının belirlenmesinde en önemli role sahiptir.

Adet ve Ebatlar: Etiket ebatları ürünün boyutlarına göre şekillendirilir. Ürünün kimliğini ve imajını yansıtan etiketler büyük boyutlardadır, garanti etiketleri ise küçük ebatlardadır. Firmanın talebine göre istenilen adet ve ebatta etiket tasarımı yapılabilir. Adet ve ebatlar, etiket tasarımı fiyatlarının belirlenmesinde önemlidir.

Kullanılan Malzeme: Etiketler kuşe kağıt, pvc, 1. hamur kağıtlar, kumaş, metal ve benzeri malzemelerden üretilebilirler. Ayrıca bir ürün, birden fazla etiket gerektirebilir. Kullanılan malzemenin etiket tasarım fiyatlarını belirleme de etkilidir.



Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi