Eskişehirde Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Eskişehir’de gezilecek olan yerleri sizler için tek bir başlık altında bir araya getirdik. Son yıllarda genç nüfusu ve kültürü ile ön plana çıkan Eskişehir artık en önemli ve güzel şehirlerimiz arasında sıkı bir aday oluyor.



1. Odunpazarı Evleri
Eskişehir’de geçmişe doğru nostaljik bir yolculuk yapmak istiyorsanız, tarihi evlerin yer aldığı Odunpazarı’nı ziyaret edebilirsiniz. Odunpazarı’nda yaşayanların misafirperverliği ise içinizi ısıtmaya yetecektir.

2. Kentpark
Stresten uzak bir şekilde biraz huzura ihtiyacınız var ise mutlaka Kentpark’ı ziyaret etmelisiniz. Kentpark’ta çocuklarınızı atlara bindirebilir, havuzda yüzme dersleri aldırabilir ve kendiniz de botanik kafelerde huzurlu bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

3. Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı
Eskişehir’de yer alan en büyük park Sazova Parkı’dır. Bu parkta Türkiye’nin başka bir yerinde göremeyeceğiniz güzellikte bir Masal Şatosu, Japon Bahçesi ve Bilim Deney Merkezi bulunmaktadır. Parkta keyifli bir şekilde yürürken bu tür yerleri de ziyaret etmek istiyorsanız mutlaka Sazova Parkı’na gitmelisiniz.

4. Porsuk Çayı ve Adalar
Rengarenk boyanmış köprüleri ve ışıltılı nehri ile içinizi açacak olan Porsuk Çayı, etrafta yer alan kafelerde keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir noktadır. Eskişehir’de hayatın kalbinin attığı yer olarak nitelendirilen Porsuk ve Adalar bölgesinde resim çekmekten ve gezmekten asla sıkılmazsınız.

5. Atlıhan Çarşısı
Ufacık bir avlusu bulunan ve ufak dükkanlarında lületaşından yapılmış olan el sanatlarını inceleyebileceğiniz bu çarşı Eskişehir’in tarihi açıdan önemi oldukça büyük olan yerlerinden birisidir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi