Mutlu Cocuk Nasil Yetistirilir?

Ebeveynler olarak çocuklarınızın mutlu bir geleceğe sahip olması sizin elinizde olan bir durumdur. Çocuklarınızın mutlu olabilmesi ve hayatlarındaki en büyük başarılara imza atabilmesi için dikkat etmeniz gereken 5 ayrı yöntemi sizlerle paylaşıyoruz.



1. Önce Kendi Mutluluğunuz
Bu durum size ilk bakışta tuhaf geliyor olabilir ancak araştırmalara göre depresif davranışlar sergileyen anne ve babaların çocuklarının da depresyona eğilimli olduğu tespit edilmiş durumda. Çocuklarınızı mutlu edebilmek için öncelikle kendi mutluluğunuzu bulabilmeniz gerekiyor.

2. İlişkilerinizi Güçlendirin
Sosyalleşebilmek için gerekli olan ilişkilerin kurulması ile ilgili çocuklarınıza yeni yöntemler gösterin. Çocuklarınızın kendi başına sosyal ortamlarda deneyerek kendilerinin bu yöntemleri öğrenmesini beklemeyin ve onlara mutlaka destek olun.

3. Mükemmeliyetçi Olmayın
Mükemmeliyetçi olan aileler çocuklarının başarılarından asla tatmin olmazlar. Bu durum ise çocukların mutsuz bir hayat yaşamalarına sebep olur.

4. İyimserlik ve Pozitif Düşünce
İnsanların mutsuz olmalarının altında yatan en önemli sebeplerden birisi negatif düşünce yapısıdır. Yaşanan olaylar karşısında çocuklarınızın pozitif ve iyimser yaklaşabilmelerini sağlayabilirseniz, çocuklarınız çoğu zor durum karşısında mutlu olabilmeyi başaracaktır. Bu yüzden çocuklarınıza mutlaka bardağın dolu kısımlarını da görebilmeyi öğretmeniz gerekiyor.

5. Ona Vakit Ayırın
Çocuğunuza vakit ayırın ve onunla birlikte oyunlar oynayın. Bu boşa geçirilen bir zaman değildir. Çocuklarınız ile geçireceğiniz vakitler onun bedensel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunduğunuz zamanlardır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi