Kalp Sağlığınıza İyi Gelecek 5 Besin

Kalp sağlığınızı koruyabilmek için beslenme alışkanlıklarınızda yapabileceğiniz birtakım değişiklikler sizlere yardımcı olacaktır. Sizler için kalbinize iyi gelebilecek olan 5 besini sıralıyoruz.




1. Somon

Somon içerisinde yüksek miktarda Omega 3 yer almaktadır. Omega 3 düzensiz kalp atışlarının ve damar sertliğine yakalanma risklerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Doktorlar sağlıklı kişilerin haftada en a 3 kez yağlı balık tüketmesini bu yüzden istiyorlar. Somon kalp sağlığına iyi gelen besinler arasında ilk sırada yer alıyor.



2. Patates

Patatesi kızartma dışında yerseniz bol miktarda potasyumu vücudunuza almış olursunuz. Lif açısından da zengin olan patates sayesinde kalp hastalıklarına yakalanma riskiniz büyük ölçüde azalmaktadır.



3. Domates

Potasyum deposu olarak adlandırılan domates tamamen kalp dostu bir besindir. Antioksidan özelliklere de sahip olan domates likopen maddesini de sizlere sağlayabileceği için kansere karşı etkili bir önlem almanızı ve koruma sağlamanıza yardımcı olmaktadır.



4. Soya

Soya ürünlerinin tamamında protein kaynakları vardır. Soya, yüksek oranda doymamış yağ, lif, vitamin ve mineral de içermektedir. Tansiyon problemi yaşayan kişilere de bol miktarda soya tüketmeleri önerilmektedir. Ayrıca soya tüketerek kolesterol oranlarınızı da kontrol altına alabilir ve düşürebilirsiniz.


5. Baklagiller

Protein kaynağı olarak görülen fasulye, barbunya, nohut ve mercimek türü baklagilleri haftada en az 2 kere tüketirseniz kalp hastalıklarına yakalanma riskinizde en az %20 oranında düşüş elde edersiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?