Teknoloji Cocuklugu da Bitirdi

Bugun Milliyet Gazetesi fotograf galerisi sayfasinda gordum Teknoloji yokken cocuk olmak baslikli resim galerisini. Cokta guzel isim bulmuslar ve herseyi o baslik anlatmaya yetmis bence.

Gercekten ben dusunuyorum kendi cocukluk zamanimi (yas 30) saklambac, misket, yakantop, istop, bes tas, uzun essek vb. daha nice oyunlar oynardik. Gazoz kapaklarini biriktirir sonrada kavanoz kapaklarini camurla kaplar bas tumbanin gazoz kapagi versiyonunu icat ederdik :) sanirim bizim zamanimizda cok bir alternatifimiz olmadigi icin kendi oyuncaklarimizi kendimiz uretiyor ve hep beraber bundan zevk aliyorduk. Ama simdiye baktigimda cocuklar bir duvar icinde korunuyorlar, sehir onlari yemis sanirim ne sokakta oynama var, ne arkadaslariyla eglenmesine izin, bunun nedeni ne? Cok basit toplumun degismis olmasi heryerde it kopuk, ahlaksizligin hukum suruyor olmasi. Ailelerde hakli olarak cocuklarini bu kalkan icine aliyorlar ellerinden geldigince korumaya ugras gosteriyorlar. Peki cocuklar ne yapiyor kendilerini ev oyunlarina veriyorlar play station, wii, elektronik oyuncaklar ve pc & internet. Iste hal boyle olunca cocuk daha kucukten asosyal yetismeye basliyor bu farkinda olmadan onu bencil yapiyor buyudukce bu hal degisiyor ve toplum icine girince adaptasyon sikintilari ortaya cikiyor. Bu konu derinlestikce sorunlarin buyuklugude buyumeye devam ediyor.

Simdi sizlerde hatirlayin cocukken yaptiginiz yaramazliklari, oynadiginiz oyunlari, sizce simdiki cocuklar bizim aldigimiz zevkin yarisini alabiliyorlar mi? Ya da bu yasadiklarini yillar sonra ayni sekilde hissedebilecekler mi?

Maalesef bu devir artik teknoloji devri oldu ve ben bu devri hic sevmiyorum herseyin yozlastigi, bencillestigi, samimiyetsizligin arttigi, manevi degerler yarine maddi degerlerin ilk siraya yerlestigi bir donem aldi basini gidiyor ve korkarim bu gittikce buyuyerek devam da edecek.

Keske o donemlere geri donebilme ihtimali olsaydi, teknoloji bizden uzak ama mutluluk yanimizda kalsaydi :)

Eger sizde fotograf galerisine bakip maziyi canlandirmak isterseniz buradan resimleri gorebilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi