En İlginç Psikolojik Hastalıklar

Psikolojik hastalıklar da en az fiziksel hastalıklar kadar önemlidir. İnsanların ruh sağlıklarının iyi olmamaları beraberinde fiziksel sorunların da meydana gelmesine yol açabilir. Sizler için psikolojide sık rastlanmayan en ilginç 5 psikolojik hastalığı bir araya getirdik.




1. Capgras Sendromu
Fransız psikiyatr Capgras tarafından 1923 yılında bulunan bu sendromun başlıca özellikleri arasında çevrede olan biten olayların gerçek olmadığı yanılgısı mevcuttur. Kişiler sürekli olarak sanrısal bir ilişki içerisinde diğer insanlar ile sosyalleşirler.

2. Othello Sendromu
William Shakespear’in Othello adlı eserinden ismini alan bu hastalık kişilerin sevdikleri insanları hastalık seviyesinde kıskanması olarak tanımlanmaktadır. Othello sendromu yaşayan insanlar eşlerinin kendilerini sürekli olarak aldattığı düşüncesine kapılırlar ve onlara zarar vermeye başlarlar.

3. Cotard Sendromu
Bu hastalığı yaşayan insanlar bedenlerinin çürüdüğünü ve yaşamadıklarını düşünürler. Çok ender rastlanan bu rahatsızlık genellikle nihilist kişilik bozukluğu olan kişilerde gözlemlenmektedir. Ölümsüzlük düşüncesi, çevreye karşı yabancılaşma ve dış dünyaya kendini kapatma gibi belirtileri mevcuttur.

4. Fregoli Sendromu
Hastalar fregoli sendromu yaşadıkları zaman etraflarındaki pek çok insanın aslında tek bir insan olduğunu düşünürler. Bu tür hastalara göre çevrelerindeki herkes onları izlemektedir. Rahat hareket edemeyen hastalar sürekli olarak takip edildiklerini hissederler.

5. Erotomani
Erotomani hastası kişiler çevrelerindeki insanlar tarafından delice sevildiklerini düşünürler. Kadınlarda daha sık gözüken bu hastalık oldukça tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi