Çocuklarda İştahsızlığa Ne İyi Gelir?

Anne ve babaların en büyük sorunları arasında çocuklarının yeteri kadar yemek yememesi ve beslenme alışkanlıklarının düzensiz olması yer alıyor. Çocuklar genel olarak bazı dönemler sağlıklı yiyecekler yerine atıştırmalıklara ve abur cuburlara yöneldikleri için bu durum bazı hastalıkları da beraberinde getirebiliyor.




İlk olarak bu tür durumlarda çocuklarınıza hemen kızmak ve sinirlenerek tepki göstermek yerine onlara ufak bir zaman tanımaya çalışın. Çocuğunuzun öğünlerinin düzenli olarak belirli saatlere sokulmasında onlara yardımcı olun. Bu tür bir alışkanlığı çocuğunuza kazandırdığınız zaman belli bir süre sonra çocuğunuz aynı saatlerde yemek yemek isteyecektir.

Öğün aralarında atıştırmalıklar tüketen bir çocuğunuz var ise bunları tamamen kesmelisiniz. Bir parça ufak bir çikolata bile olsa çocuğunuza yemek aralarında herhangi bir şekilde besin vermemelisiniz.


İlginç Tarifler Deneyin


Çocuğunuzun iştahını açabilmek için ilginç yemek tariflerinden yardım alın. Çocuğunuzun damak zevkine hitap edebilecek lezzetli yemekler yaparsanız, çocuğunuzun daha sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz. İştah kesintisinin belki de yalnızca damak tadına hitap etmeyen yemeklerden dolayı meydana çıkabileceğini asla unutmayın.

Sofralarınıza biraz farklı renkler katmayı deneyin. Klasik bir sofra düzeni yerine çiçekler ve aksesuarlar ile süslenmiş ve ilgi çekici bir hale getirmiş sofralar kurmayı deneyin. Mümkünse renkli ve hoş kokulu çiçekleri masanıza koyarak görsel açıdan zenginlik kazandırın. Bu yöntem sayesinde çocuğunuzun masaya oturmasını ve iştahının açılmasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi