Kanserden Korunmanın 4 Yolu


Kanser hastalığı kaçamayacağınız bir kötü kader olmak zorunda değildir. Bilim, insanların yaptığı davranışlardan hangilerinin kansere yol açtığını ve hastalığı tetiklediğini belirlemiş durumda.


1. Aşırı Kilo
Obezite kansere yol açabilen bir rahatsızlıktır. İnsülin seviyelerinin artması tüm kanser risklerini de arttırmaktadır. Böbrek, safra kesesi ve yemek borusu kanserleri ise obeziteye ve aşırı kiloya bağlı olarak ortaya çıkan kanserler arasında yer almaktadır.

2. Televizyon ve Bilgisayar Bağımlılığı
Yeterince hareket etmiyorsanız ve gününüzün büyük bir çoğunluğu ekrana bakarak geçiyor ise tümör oluşmasına yol açabilirsiniz. Araştırmalara göre ise egzersiz yapmak ve hareketli bir hayat tarzını benimsemek tümör oluşumunu engelliyor. Ufak bir yürüyüş, bisiklete binmek ya da olduğunuz yerde ufak egzersiz hareketleri yapmanız yeterli olacaktır.

3. Alkol Tüketimi
Alkol tüketiminin aşırıya kaçırırsanız ağız boşluğu, boğaz ve yemek borusundaki tümörleri uyandırmaya başlarsınız. Sigara ve içkiyi bir arada tüketmek ise kanser riskini iki katına çıkartıyor. Uzmanlar arada bir yalnızca 1 kadeh şarap içmenin sağlıklı olacağını fazlasının zarar olduğunu belirtiyorlar.

4. Kırmızı Et
Kırmızı eti aşırı tüketmek bağırsak kanseri olmanıza sebep olabilir. Uzun vadeli yapılan araştırmalarda kırmızı et tüketimi ile bağırsak kanseri arasında bir bağlantı olduğu ortaya çıkartılıyor. Et tüketimi kanser riskini 1.5 kat kadar arttırabiliyor. Eti aşırı tüketmek yerine balık eti tüketerek daha sağlıklı yaşayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi