Epilasyon Türleri Nelerdir?



Epilasyon yöntemleri uyguladığınız zaman vücudunuzda yer alan istenmeyen tüylerin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Uzun süreli olarak kalıcılık elde edebileceğiniz epilasyon yöntemleri ise kendi içersinde birtakım özelliklere ve çeşitlere sahiptir.


İğneli klasik epilasyon teknikleri yapılacak bölgenin alkol ile temizlenmesi ile başlar. İğne kıl köküne girdikten sonra elektrik verilmeye başlanır. Böylelikle kıl kökünde hızlı bir şekilde incelme meydana gelmeye başlar. Bu yöntemi yüz bölgesi için uygulamak istiyorsanız haftada 1 seans almalısınız. Bu işlemin süresi operasyon yapılacak olan bölgeye ve türüne göre değişiklik göstermektedir.


Radyo frekans epilasyon olarak adlandırılan yöntem ise ses dalgalarının kıl köklerinde ısıya dönüşmesi şeklinde yapılır. Herhangi bir iz ve acı vermeden uygulanabilen bu yöntemden sonuç alınması 6 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir. Seansların süreleri ise kıl köklerinin yapılarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Lazer Epilasyon


Lazer epilasyon, lazerin dalga boyutlarındaki ışıklarından yararlanılarak yapılan epilasyon yöntemidir. Dokular lazer ışıkları sayesinde emilir ve ısınmaya başlar. Lazer ışığının özel olarak uygulandığı noktadaki dokular ise hiçbir şekilde etkilenmez. Bu operasyon yapılırken sadece kıl köklerine etki uygulanır.


Lazer ışınlarının köklere verilmesiyle yapılan foto epilasyon yönteminde ışığın dalgalarının ölçüleri lazerden çok daha ufaktır. İşlemin uygulanacağı bölgedeki acıyı azaltmak için özel bir jel sürülür. Kesin ve etkili sonuçlar elde edilebilmesi için en az 3 ile 5 seans arasında bu işlemin uygulanması gereklidir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi