Dünyanın En İlginç Meyvesi Hangisi


Coğrafi konumu sebebiyle her bölgesinde ayrı bir iklim örtüsü bulunan Türkiye, nadir ülkeler arasında gösteriliyor. Her bölgenin farklı olan ikliminde ise türlü bitkiler, çiçekler, meyveler ve sebzeler yetiştirilebiliyor. Dünya üzerinde de bu tür iklim şartlarına sahip olan bölgelerde nadir rastlanan meyveler yetiştirilebiliyor.


1. Rambutan
Ufak bir yaratık biri gözüken bu meyve, dünya üzerinde sadece tropikal iklime sahip olan bölgelerde görülüyor. Tatlı ve oldukça lezzetli olan Rambutan, kabuğu kızartıldığı zaman afiyetle yenebilecek bir seviyeye geliyor.


2. Goya
Salatalığa benzeyen dış görünümü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Goya, üzüm gibi asma üzerinde yetişiyor. Genel olarak olgunlaşmadan önce toplanan Goyalar, taze bir şekilde ya da pişirilerek tüketiliyor.


3. Durian
Dünyanın en fazla kokan meyvesi olarak adlandırılan Durian, ortalama olarak 3 kilograma kadar büyüyebiliyor. Meyvenin dışında yer alan kabuk ise boynuzu andırıyor. Damak tadınıza göre bu meyveyi çeşitli şekillerde tüketebilmeniz mümkün.


4. Akebi
Kelime anlamı olarak mavinin nadir rastlanan bir tonunu temsil eden Akebi, kabuğu ile bezelyeye benzeyen bir meyvedir. İçinde yer alan etkli kısımların ve tohumların birbirlerinden ayrıştırılması fazlasıyla zor olduğu için genellikle birlikte tüketiliyor. Sonbahar aylarında hasadı oluşturulan Akebi, Kuzey Japonya bölgesinde yetişiyor. Bu sebeple Akebi’nin tadına bakmak istiyorsanız bu konuda biraz şanssız olduğunuzu söyleyebiliriz.


Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?