Paris’te Gidilmesi Gereken 5 Önemli Mekan


Seyahat etmeyi seviyor ve farklı ülkeler keşfetmekten keyif alıyorsanız yolunuz Paris’e düştüğü zaman mutlaka görmeniz gereken 5 önemli mekanı sizler için listeliyoruz.



1. Notre Dame de Paris Katedrali
Esmeralda ve Notre Dame Kamburu çizgi filmini çocukluğunuzdan büyük bir çoğunluğunuz hatırlıyorsunuzdur. İşte çizgi filmerde görmeye alıştığınız o meşhur katedralin gerçek hayattaki hali burada yer alıyor.


2. Roma Hamamı Kalıntıları
Fransız krallarının badem yağıyla temizlendikleri ve hastalandıkları zaman Osmanlı’dan hekim çağırdıkları bilinen bir gerçek. İşte Fransız krallarının yıkandıkları hamamdan geriye kalanlar. Paris’in meşhur ara sokaklarında yer alan bu mekanı ziyaret ederek keyifli bir gün geçirebilirsiniz.


3. Sorbonne Üniversitesi
Çoğu insanın hayallerini süsleyen Sorbonne Üniversitesi’nin kapısına ulaştığınız zaman bir fotoğraf çektirmeden dönmeyin. Kapıdaki güvenlik görevlilerinden rica ederseniz içeriye girerek birkaç fotoğraf daha çektirebilirsiniz.


4. Pantheon Binası
Fransa’nın Anıt Kabiri olarak adlandırılan bu mekanın giriş kısmındaki duvarın üzerinde “Fransa emektarlarına minnettardır” yazısı yer alıyor. Paris’te görülmesi gereken yerler arasında yer alan bu mekanın mimarisi ise gözlerinizin kamaşmasına yol açabilir.


5. Saint Germain Bölgesi
Tatilinizi yaparken yorulduğunuzu hissediyorsanız ve öğle yemeğinin vaktinin geldiğini düşünüyorsanız Fransızların en ünlü kafelerinin yer aldığı Saint Germain bölgesini ziyaret edebilirsiniz. Entelektüel kişilerin uğrak mekanları arasında yer alan kafelerde lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi