Aşırı Uyumanın Yaratacağı 4 Sorun


Her gün 7 ile 9 saat arasında uykuya ihtiyaç duyan insanların bazı zamanlar 12 saat gibi rekor saatlere çıktığı da olabiliyor. Fakat her durumda olduğu gibi uyku konusunda da aşırıya kaçıldığı zaman birtakım sorunlar ortaya çıkabiliyor.


1. Depresyon Riski
Yetişkin bireyler üzerinde yapılan araştırmalara göre uzun saatler boyunca uyuyan kişilerde depresyon semptomları artmaya başlıyor. 7 ile 8 saat arasında uyuyan kişilerde bu semptomlar %27 oranlarında olurken, 9 saatten daha fazla uyuyanlarda bu semptom oranları %49 oluyor.


2. Zeka Zayıflar
Çok fazla uyuduğunuz zaman beyin fonksiyonlarınızda kötüleşme ve yavaşlama ortaya çıkabilir. 9 saatten daha fazla uyuyanların, zekalarında 2 yıllık yaşlanmaya denk gelen bir farklılık ortaya çıktığı biliniyor.

3. Kilo Alabilirsiniz
Vücut ağırlığı ve yağ artışlarına bakıldığı zaman yine uykunun etkisi ortaya çıkıyor. Günde 7 ile 8 saat uyuyanlarda daha az ve daha fazla uyuyan kişilerde daha fazla kilo artışı olduğu ortaya çıkmıştır. 9 ile 12 saat arasında uyuyorsanız kilo almaya %30 oranında daha yatkınsınız demektir.


4. Kalp Sağlığı
2012’de Amerikan Kardiyoloji Birliği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, geceleri 8 ve daha saat uyuyan kişilerin kalp sorunları yaşama risklerinin arttığı tespit edilmiştir. 3000 civarı insan üzerinde yapılan bu araştırmada, aşırı uyuyan kişilerin kalp sağlığı rahatsızlıkları yaşama risklerinin arttığı gözlemlendi.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi