Dunyanin En Unlu 5 Italyan Mafya Babasi

Alphonse Gabriel Capone (Scarface)

(17 Ocak 1899 - 25 Ocak 1947)

Dunyanin en bilinen mafya babasi kim diye sorulsa suphesiz hemen herkesin ilk diyecegi isin Al Capone olur.

Bazen "Scarface" takma adı ile bilinen Amerikalı bir gangster ve işadamı, Yasak döneminde Chicago Kıyafetinin kurucu ortağı ve patronu olarak görev yaptı. Suç patronu olarak yedi yıllık saltanatı, 33 yaşında hapse girdiğinde sona erdi.

Capone, 1899'da İtalyan göçmen ailenin oglu olarak New York'ta doğdu. Beş Puan Çetesine genç olarak katıldı ve genelevler gibi organize suç tesislerinde bir fedai oldu. Yirmili yaşlarının başında Şikago'ya taşındı ve yasadışı bir şekilde alkol sağlayan ve Sendika Sicilyaları aracılığıyla siyasi olarak korunan suç örgütü başkanı Johnny Torrio için koruma ve güvenilir bir fabrika oldu. North Side Gang ile bir çatışma, Capone'un yükselişi ve düşüşünde etkili oldu. Torrio, Kuzey Yakası silahlıları neredeyse onu öldürerek Capone'e kontrol verdikten sonra emekli oldu. Capone, kaçakçılık işini giderek daha şiddetli yollarla genişletti, ancak belediye başkanı William Hale Thompson ve şehrin polisi ile karşılıklı karlı ilişkileri, kolluk kuvvetlerinden güvenli göründüğü anlamına gelmiyordu.

Capone, top oyunlarında göründüğünde seyircilerin tezahüratları gibi dikkat çekti. Çeşitli hayır kurumlarına bağışta bulundu ve birçoğu tarafından "modern Robin Hood" olarak görüldü. Ancak, yedi çete rakibinin gün ışığında öldürüldüğü Aziz Sevgililer Günü Katliamı, Chicago ve Capone'un imajına zarar vererek, etkili vatandaşların hükümet eylemi ve gazetelerin Capone "1 Numaralı Halk Düşmanı" adını vermesine yol açtı.

Federal makamlar Capone'u hapse atmaya niyetlendi ve 1931'de vergi kaçakçılığı nedeniyle onu yargıladı. Oldukça halka açık bir dava sırasında hakim, Capone'un borçlu olduğu devlet vergilerini ödemek için önceki (ve sonuçta düşük) müzakereler sırasında gelirini ve ödenmemiş vergilerini kabul ettiğini kanıt olarak kabul etti. Mahkum edildi ve 11 yıl federal hapis cezasına çarptırıldı. Mahkumiyetten sonra savunma ekibini vergi hukuku uzmanlarıyla değiştirdi ve temyiz gerekçeleri bir Yüksek Mahkeme kararı ile güçlendirildi, ancak temyiz nihayetinde başarısız oldu. Capone, cümlesinin başlarında nörosifiliz belirtileri gösterdi ve neredeyse sekiz yıllık hapsedildikten sonra serbest bırakılmadan önce giderek zayıfladı. 25 Ocak 1947'de Capone, felç geçirdikten sonra kalp durmasından öldü.


Vito Cascio Ferro

(22 Ocak 1862 - 20 Eylül 1943)

Vito Cascio Ferro veya Vito Cascioferro , Don Vito olarak da bilinir, Sicilya Mafyasının önde gelen bir üyesiydi. Sicilya'daki Cosa Nostra'nın gevşek yapısında pozisyonuna kolayca yukseldi, lakabi "babalarin babasi" oldu

Cascio Ferro'nun hayatı efsane ve gizemle doludur. Hayattayken bile bir efsane oldu ve bu efsane cesur beyefendi kapomafisinin (Mafya patronu) imajını oluşturmaktan kısmen sorumlu. New York Şehri polis departmanının İtalyan Kadrosu başkanı Joseph Petrosino'nun 1909 cinayetinden sorumlu olduğu düşünülmektedir. Ancak, hiçbir zaman suçtan mahkum edilmedi.

İtalya'daki Faşizmin yükselişi ile dokunulmazlığı azaldı. Tutuklandı ve 1930'da ölüm cezasına çarptırıldı ve ölümüne kadar hapiste kalacaktı. Ölümünün kesin yılı hakkında bazı karışıklıklar var, ancak La Stampa'ya göre Cascio Ferro, 20 Eylül 1943'te Procida adasındaki hapishanede öldü.



Charles  Lucky Luciano

(24 Kasım 1897 - 26 Ocak 1962)

İtalyan doğumlu bir gangsterdi ve çoğunlukla ABD'de faaliyet gösteriyordu.

Luciano, kariyerine Beş Puan çetesinde başladı ve Ulusal Suç Sendikası'nın geliştirilmesinde etkili oldu.

Luciano, Castellammarese Savaşı'ndan sonra Salvatore Maranzano'nun patronluk unvanını kaldırmasının ardından 1931'de Komisyon'un kurulması için ABD'de modern organize suçun babası olarak kabul edilir. Aynı zamanda modern Cenevizli suç ailesinin ilk resmi patronuydu.

1936'da Luciano, Bölge Avukatı Thomas E. Dewey tarafından yıllarca süren soruşturma sonrasında zorunlu fahişelik için yargılanmış ve başarılı bir şekilde suçlu bulunmuştu. 30 ila 50 yıl hapse mahkum edildi, ancak II.Dünya Savaşı sırasında Donanma Departmanı ile ortağı istihbarat sağlamak için arkadaşı Meyer Lansky aracılığıyla bir anlaşma yapıldı.

1946'da savaş zamanı işbirliği iddiası nedeniyle, cezası İtalya'ya sınır dışı edilmesi şartıyla değiştirildi. Luciano 26 Ocak 1962'de İtalya'da öldü ve cesedinin defin için ABD'ye geri gönderilmesine izin verildi.


Salvatore "Ciaschiteddu" Greco 

(13 Ocak 1923 - 7 Mart 1978)

Ciaculli'deki güçlü bir Sicilya Mafya Ailesinin patronu idi. doğmuş. Takma adı Sicilya'dan alternatif olarak "küçük kuş" veya "şarap kabı" olarak tercüme edilen "Ciaschiteddu" veya "Cicchiteddu" idi.

"Ciaschiteddu" Greco, 1958'de bir yerde kurulan ilk Sicilya Mafya Komisyonu'nun ilk "sekreteri" idi. Bu pozisyon neredeyse doğal olarak geldi, çünkü o zamanlar en etkili Mafya klanlarından birine başkanlık etti. Ciaculli'deki Greco Mafia klanının ve 1946-47'de Croceverde Giardini'nin fraksiyonları arasında kanlı bir iç kavga sırasında öldürülen Giuseppe Greco'nun oğluydu.

Greco klanının iki rakip grubu arasındaki barış, Giardini arazisinin haklarını Salvatore "Ciaschiteddu" Greco ve "l'ingegnere" veya "Totò il lungo" olarak da bilinen kuzeni Salvatore Greco'ya vererek çözüldü. Eski, yerleşik kırsal Mafya'nın torunları olmasına rağmen, Greco kuzenleri hızla savaş sonrası ekonomik patlamadan faydalanmayı öğrendiler ve sigara kaçakçılığı ve eroin kaçakçılığına karıştılar.

"Ciaschiteddu" Greco, 1960'lı yılların başında Palermo'da rakip klanlar arasında kanlı bir Mafya savaşının kahramanlarından biriydi - 1980'lerin başında başlayan Birinci Mafya Savaşı olarak bilinir - 1980'lerin başında başlayan karlı fırsatların kontrolü için hızlı kentsel büyüme ve Kuzey Amerika'ya yasadışı eroin ticareti.

Çatışma, Aralık 1962'de zayıf bir eroin sevkiyatı ve Greklerin müttefiki Calcedonio Di Pisa'nın öldürülmesi konusunda kavgaya neden oldu. Grekolar Salvatore ve Angelo La Barbera kardeşlerin saldırıdan şüphelendiler.  Salvatore La Barbera 17 Ocak'ta kayboldu ve polis Greco'nun cinayeti emrettiğinden şüphelendi. Hem Greco hem de La Barbera taraflarından birçok mafya, çatışmada öldürüldü, ancak daha sonra savaşın aslında hem Grecos hem de La Barbera'ya düşman olan ve onları başarılı bir şekilde birbirlerine karşı çeken Michele Cavataio tarafından başlatıldığı keşfedildi. kendi hedefleri.

30 Haziran 1963'te, Greco'nun Ciaculli'deki evinin yakınında bir araba bombası patladı ve anonim bir telefon görüşmesinden sonra yedi polis ve askeri subayı etkisiz hale getirmek için gönderdi. Ciaculli Katliamı hakkındaki öfke Mafya savaşını Mafya'ya karşı bir savaşa dönüştürdü. Savaş sonrası İtalya'da devletin ilk uyumlu mafya karşıtı çabalarını başlattı. Sicilya Mafya Komisyonu feshedildi ve tutuklamadan kaçan mafyalardan birçoğu yurtdışına gitti. "Ciaschiteddu" Greco Venezuela'daki Karakas'a kaçtı.

Ciaculli Katliamı'nın neden olduğu baskı, Sicilya'nın eroin ticaretini ABD'ye düşürdü. Mafyalar yasaklandı, tutuklandı ve hapsedildi. Ticaret üzerindeki kontrol birkaç kaçağın eline geçti: Greco kuzenleri, Pietro Davì, Tommaso Buscetta ve Gaetano Badalamenti.

22 Aralık 1968'de "Ciaschiteddu" Greco, Ciaculli Katliamının bir sonucu olan Catanzaro'daki "114" aleyhindeki duruşmada gıyaben dört yıl hapse mahkum edildi. Temyizde beraat etti. 1973'te uzak Asinara adasında en fazla beş yıl süren içsel sürgün aldı, ancak bulunacak hiçbir yer yoktu.

Bu arada Venezuela'da Greco, New York'taki Gambino suç ailesi ve Siculiana'dan (Sicilya) Cuntrera-Caruana Mafya klanı ile uyuşturucu kaçakçılığını kolaylaştırmak için ittifaklar kurdu.

Venezuela'da ikamet ederken, "Ciaschiteddu" Greco hala düzenli olarak İtalya'ya gittiği Cosa Nostra'nın iç liderliğinde önemli bir isim olmaya devam etti. 1970 yılında Mafya Komisyonu'nu yeniden kurma kararlarına ve Borghese'nin hapishanede Mafya üyelerine af teklif ettiği Junio ​​Valerio Borghese'nin neo-faşist darbe girişiminde yer alıp almayacağına katıldı. Cosa Nostra katılmamaya karar verdi ve girişim 8 Aralık 1970'te başarısız oldu.

Ocak 1978'de, yaşlı ve hasta Greco, Gaetano Badalamenti, Giuseppe Di Cristina ve Salvatore Inzerillo'yu Totò Riina başkanlığındaki Corleonesi'nin büyüyen gücüne misilleme yapmaktan korumak için Venezuela'dan geldi. Çabaları boşa çıktı ve mücadele İkinci Mafya Savaşı'nın başlangıcıydı. 7 Mart 1978'de Greco, Karakas, Venezuela'da karaciğer sirozu nedeniyle öldü.


Gaetano Badalamenti 

(14 Eylül 1923 - 29 Nisan 2004)

Sicilya Mafyasının güçlü bir üyesiydi. Don Tano Badalamenti, memleketi Cinisi Sicilya'nın capofamiglia'sıydı ve 1970'lerde Sicilya Mafya Komisyonu'na başkanlık etti.

1987'de Amerika Birleşik Devletleri'nde, 1975'ten itibaren eroini cephelerde dağıtmak için pizzacıları kullanan 1.65 milyar dolarlık bir uyuşturucu kaçakçılığı halkası olan "Pizza Connection" denilen liderlerden biri olduğu için 45 yıl federal hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca, 1978'de Peppino Impastato cinayeti nedeniyle İtalya'da 2002 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

29 Nisan 2004'te Badalamenti, 80 yaşında, Ayer, Massachusetts'teki Devens Federal Tıp Merkezi'nde kalp yetmezliğinden öldü.

New York Times muhabiri Ralph Blumenthal, 1988 tarihli Sicilyalıların Son Günleri kitabında Badalamenti'yi "Sicilya halkının liderliğini yeniden kazanmak için her şeyi yapacak bir manipülatör" olarak tasvir etti. Shana Alexander, onu aynı yıl yayınlanan Pizza Bağlantısı kitabında "sıradışı bir onur adamı" olarak gösterdi.

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dockers by Gerli Sandalet Modelleri