Ayrılık Acısını Atlatmak için Tavsiyeler

Aşk, yaşandığı an içerisinde ayaklarınızı yerden kesilmiş gibi hissedebileceğiniz güçlü bir duygudur. Ancak her ilişkinin sonsuza dek sürmeyeceğini de kabul etmek gereklidir.




1. Ayrılığı Kabul Edin
Ortak bir şekilde ya da tek taraflı olarak bir ayrılık yaşandıysa bu ayrılığı mümkün olabilecek en kısa süre içerisinde kabul etmeye çalışın. Aklınızdaki gereksiz soruları bir kenara bırakarak onun tekrar geri dönmeyeceğini ve bu ilişkinin artık bittiğini kendinize tekrar edin.

2. Zamana Bırakın
İlk başlarda oldukça zor gibi gelse bile zaman içerisinde ayrılık acısının geçeceğini fark edeceksiniz. Yaşamanız gereken sıkıntılı ve stresli dönemi doğal bir şekilde yaşayın ve abartmayın. Zaman içerisinde acılarınızın ve sıkıntılarınızın azaldığını fark edeceksiniz.

3. Hatalarınızı Kabul Edin
Biten bir ilişkinin ardından kendinizle mutlaka yüzleşin. İlişkinin bitmesine yol açan davranışlarınızı tespit edin ve bir sonraki ilişkinizde bu hataların aynılarını tekrar etmeyin. Ayrıca hatalarınızı kabul etmeniz, ayrılığın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra tekrar aynı kişi ile birlikte olabilme ihtimalinizi de arttırabilmektedir.

4. Sosyalleşin
Bir süre boyunca yakın arkadaşlarınız ile çeşitli aktiviteler yapın ve yalnız kalmamaya çalışın. Sürekli sosyalleşerek yeni aktiviteler içerisinde kalırsanız zihniniz meşgul olur ve ayrıldığınız kişiyi daha az düşünmeye başlarsınız.

5. Yeni Bir İlişkiye Başlamayın
Yeni bir ilişkiye başlayarak ayrılık acısını unutabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ayrılık acısını unutabilmek için hem kendinize hem de karşınızdakine zarar verecek olan bu davranıştan uzak durun.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi