Diş Eti Çekilmesi Nedenleri


Diş eti çekilmesi problemleri kişilerde genellikle yanlış fırçalanan dişlerden dolayı meydana gelmektedir. Fakat bazı durumlarda genetik sebeplere bağlı olarak ya da farklı diş problemlerine bağlı olarak da görülebilir. Genetik ya da herhangi bir sebepten dolayı diş eti çekilmesi yaşıyorsanız öncelikle ağız ve diş bakımınıza her zamankinden daha fazla özen göstermelisiniz.


Gün boyunca yiyip içtiğiniz besinlerin kalıntıları dişlerinizin arasında ve ağzınızın belirli bölgelerinde kaldığı için dişlerinizi düzenli olarak fırçalamazsanız kalıntılar sebebiyle diş ve diş eti arasında bakteriler ortaya çıkmaya başlar. Ortaya çıkan bu bakteriler dişlerinize zarar verdiği gibi aynı zamanda diş etinizin çekilmesine de sebep olacaktır. Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalamıyorsanız diş eti çekilmesi problemini yaşama riskiniz vardır.


Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?


Diş eti çekilmesine yol açan bu zararlı bakteriler bir kez ortaya çıktıktan sonra kısa bir süre içerisinde diğer besinlerden beslenerek daha fazla çoğalmaya başlarlar. Giderek ilerlemeye başlayan bakteriler diş kökünüze ulaştıkları zaman diş etinin iç kısımlarına doğru hareket etmeye başlarlar. Bu durum ise dişlerinizin çürümesine ve ağzınızda kötü kokuların oluşmasına sebep olur.

Diş eti çekilmesinden kurtulmak için dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalı, diş ipi kullanmalı ve en az 6 ayda bir diş doktorunuza giderek muayene olmalısınız.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi