Dünyanın Bilinmeyen 4 Harikası

Herkes tarafından bilinen ve sık sık ziyaret edilen dünyanın harikaları arasında yer alan yerler dışında pek çok farklı noktanın da bulunduğunu biliyor muydunuz? İşte sizler için hazırladığımız dünyanın pek bilinmeyen 4 harikası.



 1. Büyük Cenne Camii – Mali
1907 yılında yapılan bu camii dünyanın en büyük kerpiç binası olarak adlandırılıyor. Atlantik sahiline kadar uzanan en başarılı mimari olan bu camii, 1988 yılında UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde kendisine yer bulmayı başarmıştır. Bölgeye düzenlenen festivallerde her yıl halk tarafından camiinin duvarları kil ile sıvanıyor.


2. Derawar Kalesi – Pakistan
Çölün ortasında bulunan bu kale, kare şeklindeki 40 adet burçtan meydana geliyor. 30 metrelik yüksekliği ve toplam 1500 metrelik burçları ile ülkenin en zor ulaşılan yerlerinde olan bu kaleyi hala pek çok Pakistan vatandaşının bile duymadığı söyleniyor.


3. Büyük Hint Seddi – Hindistan
Çin seddini bir çoğunuz duymuşsunuzdur. Fakat Hindistan’da da bunun bir benzerinin olduğunu muhtemelen duymamışsınızdır. Çin’dekinin ardından dünyanın en uzun 2. duvarı olan Büyük Hint Seddi 36 km uzunluğunda duvara sahip.


4. Şeyh Lütfullah Camii – İran
İsfahan’da yer alan bu camii Sefevi dönemi mimarisinin etkilerine sahip olan bir camiidir. Şah Abbas döneminde yapılan camiinin en ilginç yönü ise minaresinin ve avlusunun olmamasıdır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?