Dünyanın En Büyük Banka Soyguncusu Kim?


Dünya tarihinde çoğu devlet düşmanı olarak adlandırılmış olan, yaptıkları hırsızlık ve dolandırıcılık işinde tamamen profesyonel davranan dünyanın en büyük 4 banka soyguncusunu sizlerle paylaşıyoruz. İşte karşınzıda filmlere, romanlara ve popüler kültüre konu olan soyguncular.


1. Jesse James
İşlediği suçları gazete küpürlerine imza olarak işleyen acımasız soyguncu Jesse James, Amerikan Bağımsızlık Savaşı döneminde askerlik yapmıştır. Savaş sonrasında ise finans kurumlarını dolandırmaya başlamıştır. Soygunları esnasında ise kesinlikle herhangi bir şiddete başvurmuyormuş. Tren soygunları da yapan Jesse James, dönemin en fazla aranılan suçluları arasında yer alıyor.


2. Butch Cassidy
Vahşi Batı bölgesinin en azılı suçluları arasında yer alan Butch Cassidy, kovboy filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz soyguncu çetelerinden birinin lideri olarak hayatını sürdürüyordu. Çetesi ile birlikte kasabadaki banka, tren ve posta arabalarını soyan Butch Cassidy her soygunun ardından bara giderek viski içmesiyle ünlüdür.


3. Henry Starr
O dönemin en fazla aranılan soyguncuları arasında olan Henry Starr duvarlarında kendi resminin asılı olduğu bankaları bile soyacak kadar cesur ve korkusuz bir soyguncudur. 1921 yılındaki ölüm tarihine kadar toplam 21 banka soyan Starr, bugünün parası ile 5 milyon doları bankalardan çalmıştır.


4. Frank Nash
Ortalama 200 adet banka soyduğu bilinen Frank Nash, bankaları genellikle patlayıcı kullanarak hava uçurarak soymayı tercih eden bir soyguncu olarak tanınıyor. Nash’in ölümü ile ilgili ise ortakları arasında yer alan Nollie Wortman’ın kendisini öldürdüğü dedikoduları ortalıkta dolanmaktadır.


Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi