Dünyanın En İlginç Festivalleri


Türkiye’de ve dünyada insanların eğlenmek, güç gösterisi yapmak, hasat kutlamak, anmak ve keyif için kutladığı birtakım festivaller bulunuyor. İşte birbirinden ilginç ve Türkiye’de de keşke olsa diyeceğiniz 4 ilginç festival karşınızda.




1. Holi Festivali
Hintlilerin baharın gelişini kutladığı bu festival tam anlamıyla bir renk cümbüşünü andırıyor. Holi Festivali adı ile anılan bu festival boyunca insanlar özgürlüğün ve eğlencenin tadını çıkartıyorlar. Ayrıca festival boyunca insanlar birbirlerinin üzerine renkli boyalar atıyorlar. Her yıl Mart ayında ilk dolunayın gelmesi ile birlikte kutlanan bu festival sokakların rengarenk ve canlı bir atmosfere bürünmesine sebep oluyor.


2. Portakal Festivali
Orta Çağ hikayelerine kadar dayanan bir geçmişi olan bu festivalde herkes Orta Çağ dönemine ait kıyafetler giyerek katılıyor. Ayrıca portakallara zırhlanarak antik bir savaşı da canlandırıyorlar. İtalya’da Ivrea kasabasında her yıl Şubat ayında kutlanan bu festivalin adı ise Portakal Festivali oluyor. Festivale katılan kişiler birbirlerine portakal fırlatarak eğleniyorlar.


3. Domates Festivali
Valencia’da Bunol kasabasında her yıl düzenlenen bu festivalde bütün sokaklar ve insanlar domates kırmızı rengini alıyorlar. Ağustos ayının son günü İspanya, Valencia yakınlarındaki Bunol şehrinde düzenlenen bu festivale ortalama olarak 40 bin kişi katılıyor.


4. Oktoberfest
Ekim Festivali olarak adlandırılan bu festival her yıl Eylül ayında Almanya’nın Münih şehrinde düzenleniyor. Festival yaklaşık olarak 16 gün boyunca sürüyor.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi