Dünyanın En Zehirli Bitkileri Neler?


Nesli tükenmekte olan ve pek çok kişi tarafından bilinmeyen en zehirli 5 bitki türünü sizlerle paylaşıyoruz.


Iste En Zehirli 5 Bitki


1. Katil Gözlü Bitki
Kuzey Amerika’da yetişmekte olan bu bitki, 1 cm çapında ölçülere sahip olan beyaz meyvelerinin üzerindeki siyah noktalarından ismini alıyor. Bir gözü andıran bu meyvelerin insanlar için zehirli olduğu da biliniyor. Meyvelerin tatlı olması ise insanların ilk başta bu meyveleri sevmesine ve daha fazla yemesine yol açıyor.


2. Melek Boruları
Güney Amerika’nın tropikal bölgelerinde ortaya çıkan bu bitki çok nadir rastlanan bir bitkidir. Adını trompet şeklindeki sarkık ve ince tüylü çiçeklerinden almıştır. Çiçek boyutları beyaz, sarı, pembe ve turuncu gibi farklı renklerde olabilmektedir. Bitkinin tüm bölgelerinde skopolamin ve atropin gibi son derece zararlı toksinler bulunmaktadır.


3. Kurt Boğan
Psödö akonitin olarak adlandırılan bir alkaloid içeren bu çiçekler miğde ve karında yanma gibi sorunlar yaşatmaya başlayarak 2 ile 6 saat aralığında kişileri öldürebilecek güce sahiptir. 20 ml oranında bir alkaloid yetişkin bir insanı bile öldürmeye yeterlidir.


4. Abrus
Abrus bitkisi Endonezya bölgesinde yetişen bir bitkidir. Bitkinin içerisinde abrin adlı zehir yetişkin bir kişiyi öldürebilecek etkiye sahiptir. Tohumlarının delinmesi için kullanılan matkaba sadece parmakları ile dokunan kişilerin bile öldüğü bilinmektedir.


5. Hint Yağı
Risin adlı toksin bitkinin tamamında ve tohumlarında yer almaktadır. Tek bir tohum parçasının bir insanı 2 gün içerisinde öldürmesi için yeterlidir. Ağız ve boğazda yanma hissi, kusma gibi semptolardan sonra kısa bir süre içerisinde sonuç ölüm olmaktadır.


Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi