Göz Kararması Nedenleri Nelerdir?


Göz kararması rahatsızlığı genel olarak büyük birtakım rahatsızlıkların habercisi değildir. Gündelik stresten dolayı yaşayabileceğiniz göz kararması bazı rahatsızlıkların da belirtisi olarak bünyenizde meydana gelebilir. Tansiyon düşmesi ya da yükselmesi, kan şekeri düşüklüğü, kadınların özel günleri ve kansızlık göz kararmasına yol açan birtakım sorunlar arasında yer almaktadır.


Göz kararması ilk başta çok önemli bir sorun gibi gözükmese bile bu durum yaşanmaya başlandığı zaman mutlaka uzman bir doktora gözükmenizde yarar olacaktır. Göz kararması ile birlikte baş dönmesi de ortaya çıkıyor ise migren ağrısı, sinüzit ağrıları ve kalp ve damar hastalıkları yaşıyor olabilirsiniz.

Göz Karardığı Zaman Neler Yapılabilir?


Çoğu hastalığın tedavisinde tavsiye edilen düzenli beslenme ve uykusuz kalmama bu rahatsızlıkta da işe yaramaktadır. Aşırı tuzlu besinler yemezseniz tiroit kaynaklı olarak ortaya çıkan göz kararmalarının önüne geçmiş olursunuz.


Su tüketimine de gerekli özeni göstermelisiniz. Gün içerisinde mutlaka 1.5 ile 2 litre arasında su tüketmelisiniz. Az su tüketimi sonucunda göz kararması problemi toplumda sık rastlanılan bir rahatsızlıktır.

Gözünüz karardığı zaman acil olarak yapabileceğiniz şeyler arasında ise gözlerinizi kapatarak bir süre boyunca rahat ve konforlu bir yere uzanmanız bulunmaktadır. Bu şekilde bir süre uzandıktan sonra kendinize gelebilir ve rahatlayabilirsiniz. Ancak göz kararmalarınız şiddeti ileri seviyelere ulaştıysa ve sürekli olarak göz kararması yaşıyorsanız mutlaka uzman doktora gözükmelisiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi