Hangi Renkler Evi Daha Geniş Gösterir?


Küçük alana sahip mekanlarınızın daha geniş gözükmesini istiyorsanız ışığı iyi bir şekilde yansıtabilecek özelliklere sahip olan renkleri seçmeniz gerekiyor. Beyaz ve nötr renkler ve bu tür renkler ile uyumlu olan aksesuarları seçerekte ferah ve geniş mekanlar elde edebilirsiniz. Özellikle koridor ve oda geçişlerini daha keskin hale getirebilmek için nötr ve krem renginden yararlanabilirsiniz.


Duvarlarınızda yer alan renk ile tavanlarınızda yer alan rengi aynı yaparsanız, daha ferah ve geniş bir hissi mekanlarınızda yakalayabilirsiniz. Halı kullanıyorsanız mobilyalarınızdan daha büyük olmasına dikkat etmelisiniz. Büyük mobilyalar ile birlikte kullanılan küçük halılar mekanlarınızda sıkışıklık hissine yol açacaktır.


Odalarınızın boyutları yerine dikkatleri farklı noktalara verebilirsiniz. Örneğin ışıltılı bir renk, alternatif tasarıma sahip bir duvar kağıdı, panel aydınlatma ürünleri ve şık dekoratif aksesuarlar ile bakışları farklı noktalara odaklayabilirsiniz.

Koltuk Seçimleri Nasıl Olmalı?


Geniş yerlerde ise kesinlikle desenli kumaşlar kullanmamalısınız. Koltuk ve perde döşemelerinde nötr renkler ve düz tasarımlar seçin. Koltuklarınızı daha şık gösterebilmek için farklı boy ve renkleri birlikte kullanın.


Mekanınızın ölçülerine uygun ve işlevsel mobilyalar seçin. 3’lü bir koltuk takımını dar alanınızda sıkıştırarak kullanmak yerine daha ferah bir görünüm elde edebileceğiniz L koltuk modellerini kullanın. L koltuk modelleri oldukça geniş yapıya sahip ve işlevsel olduklarından dolayı misafirlerinizi de konforlu bir şekilde ağırlayabileceğiniz mobilyalardır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi