Kahve Hakkında Bilinmesi Gereken 5 İlginç Madde


Bazı insanların içmeden yeni bir güne başlayamadığı, bazılarının arada bir içtiği ve bazılarının ise hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olan bu içilmesi keyifli içeceğin 5 bilinmeyen sırrını sizlerle paylaşıyoruz.


1. Bağımlılık Etkisi

Ortalama bir kahve bağımlısı olan kişilerin gün içerisinde sık sık kahveyi düşündükleri ve içmek istedikleri biliniyor. Kahveden elde edilen kafein ile ekstra bir uyarıcı etkiye maruz kalmadan sadece günlük dozlarınızı alabilirsiniz. Kahvenin kokusu ise çekici biri olmanızı sağlayabiliyor. Yapılan araştırmalarda kahve kokusunun insanlar arasındaki bağı daha da güçlendirdiği ortaya çıkmıştır.


2. Çıkma Teklifleriniz için Kullanabilirsiniz

Hoşlandığınız kişiye karşı hislerinizi açıklamadan önce ortamda kahve kokusu olursa karşınızdaki kişinin adrenalinin artmasını sağlayabilirsiniz. Stres içerisinde olduğunuz bir an ile karşı karşıya olduğunuz her an kahvenin rahatlatıcı etkisinden yararlanabilir ve karşınızdaki kişiye de bu rahatlık hissini verebilirsiniz.


3. Kahve ve Kurabiye

Kahve içerken sigara tüketmek ihtiyacı hissediyorsanız daha sağlıklı olan bir yöntemi deneyebilirsiniz. Kahve ve kurabiyeyi birlikte tüketmeniz kahvenin içerisinde yer alan maddeleri sizi daha zeki yapmasını sağlar.


4. Yaratıcılığı Tetikler

Balzac’ın çalışmalarında da kafeinin büyük bir etkisi olduğu bilinen bir gerçek. Kahve içtiğiniz zaman daha verimli bir şekilde çalışarak yaratıcılığınızı yükseltebilirsiniz.


5. Dozunda Bırakın

Kahvenin yararlı etkilerinden faydalanmak istiyorsanız nerede duracağınızı bilmeniz gerekiyor. Her şeyin fazlasının zarar olduğunu unutmayın ve kahve tüketiminizi kontrollü bir bir şekilde yapın.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi