Kan Şekeri Düşünce Ne Yapılmalı?


Kan şekeri düşüklüğü yaşayan kişilerde ani bir şekilde ter boşalması, açlık hissi, gerginlik, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, el ve ayaklarda morarma, dudak uyuşması ve şuur kaybı gibi durumlar meydana gelebilir. Aynı zamanda bazı durumlarda bulanık görme ve şiddetli çarpıntılarda ortaya çıkabilir.


Şekerli Su Kan Şekerini Yükseltir mi?


Kan şekerinin ani bir şekilde düştüğü kişilerin yanında o an başka birisinin olması önemlidir. Etrafınızda kan şekeri düşmüş olan biri var ise o kişiyi yavaş bir şekilde bir yere oturtmanız ya da yatırmanız gereklidir. Eğer kişinin bilinci hala açık ise çekerli su ya da çiğneyebilmesi için şeker verebilirsiniz.


Şekerli su kana daha hızlı karışabildiğinden dolayı her zaman şekerli su tercih etmelisiniz. Kan şekeri düşen kişilere şekerli su yerine doğal meyve suları da verebilirsiniz.

Diyabet hastası bir kişinin kan şekeri düştüyse yine aynı şekilde ağız yolu ile kişiye şekerli gıdalar verilmesi gereklidir. Durumun ciddi olduğu anlarda ise mutlaka acil bir şekilde hastaneye gidilmelidir.

Yanınızda biri olmadığı zamanlarda kan şekeriniz düştüğü zaman yararlanabilmeniz için yanınızda şekerli gıdalar taşıyabilirsiniz. Şekeriniz düştüğü zaman yanınızda taşıdığınız şekerlemeleri ağız yoluyla alarak ve rahat bir yere oturarak durumun stabil bir hale gelmesini bekleyebilirsiniz. Ayrıca uzun süreli açlık yaşamamalı ve düzenli beslenmeye gereken özeni göstermelisiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi