Kirpikler Neden Dökülürler?


Gözün etrafında yer alan kirpikler gözlerinizin çevresel faktörlerden etkilenmemesini sağlamaktadır. Üst döz kapaklarında ortalama olarak 90 ile 150 arasında kirpik bulunurken, alt kısımlarda bu kirpik sayısı 70 ile 80 arasında değişmektedir. 3 ile 6 ay arasında ömrü olan kirpikler döküldüğü zaman yerine yenileri çıkar. Ancak hızlı bir şekilde dökülen kirpiklerin yerine yenileri hızlı bir şekilde gelmiyor ise bunun mutlaka önemli bir sebebi olabilir.


Gözünüzde arpacık meydana geldiyse kirpiklerinizde azalma meydana gelebilir. Bazı kişilerde arpacık çıktığı zaman kirpik dökülmesi sık rastlanılan bir sorun olur. Arpacık iyileştiği zaman yeni kirpikler de çıkmaya başlar.


Vücunuzdaki kılların yama şeklinde dökülmesi problemi kirpiklerinizde de meydana gelebilir. Saçkıran olarak adlandırılan bu rahatsızlık bağışıklık sistemi kaynaklı bir hastalıktır. Saçkıran hastalığınız var ise dökülen kirpikleriniz hastalık tedavi edildiği zaman tekrar çıkmaya başlar.

Kirpik Dökülmesi Nasıl Tedavi Edilir?


Tiroid rahatsızlıklar da kirpik dökülmesine yol açabilir. Tiroid bezinin yetersiz olması ya da aşırı çalışması vücudunuzdaki dengeleri bozabilir. Kilo, cilt, uyku düzeni, saç ve kirpikler tiroid hastalıklarından dolayı olumsuz bir şekilde etkilenebilirler.


Kirpik dökülmesi aynı zamanda cilt hastalıkları, stres, ilaç yan etkileri, iltihap, psikolojik hastalıklar, dengesiz beslenme, yaşlanma ve metabolizma bozuklukları sebebiyle de ortaya çıkabilir.
Kirpik dökülmelerini engelleyebilmek için beslenmenize dikkat etmeli, ağır makyajdan uzak durmalı ve gözlerinizi sık ovalamaktan uzak durmalısınız. Uzun süreli geçmeyen kirpik dökülmelerinde ise mutlaka uzman bir doktora gözükmelisiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi