Kronik Yorgunluk Nedir?


Kronik yorgunluk uzun süre devam eden ve geçmeyen yorgunluk hissidir. Yorucu şehir hayatı ve insanların kalabalıklar içerisinde stres yapması ile ortaya çıkan bu rahatsızlığın belirtileri arasında boğaz yanması, kas ağrıları ve zihinsel bozukluklar da yer almaktadır.


Kronik yorgunluk yaşayan kişiler bu belirtiler ile birlikte devam eden hayatın şartlarına ayak uydurmak için kendilerini aşırı enerjisiz ve yorgun hissetmeye başlarlar. Sarf edilen çabanın çoğu zaman işe yaramaması ise hayal kırıklığı hissine yol açabilir. Hayal kırıklığının meydana geldiği durumlarda depresyon ve anksiyete bozuklukları da ortaya çıkabilir.


Yorgunluk hissi özellikle iş hayatında oldukça büyük bir problemdir. Rahatsızlık en fazla 30 ile 45 yaş arası kadınlarda ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde ise genç yaşta çok fazla gözükmez. Hastalığın henüz bilinen bir ilaç tedavisi bulunmamaktadr.

Kronik Yorgunluğa Ne İyi Gelir?


Kronik yorgunluktan şikayetçiyseniz kendi yöntemleriniz ile bu rahatsızlığı biraz olsun kontrol altına alabilirsiniz. Günlük olarak 1.5 ile 2 litre kadar su tüketmeniz kendinizi enerjik hissetmenize yardımcı olur.


Yemeklerinizi az ve sık yemeniz de uygulayabileceğiniz bir diğer yöntemdir. Ara öğünlerinizde ise tatlı şeyleri fazla tüketmemek şarıtlya yiyebilirsiniz. Uykunuzu ise her zaman düzenli uyumalı ve aynı saatlerde yatıp aynı saatlerde kalkmalısınız.

Stres her şeyin düşmanı olduğu gibi kronik yorgunluğunda düşmanıdır. Kronik yorgunluktan kurtulmak istiyorsanız stres uzak bir hayat yaşamaya başlamalısınız.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi