Nasır Neden Olur?


Nasır genel olarak insanların el ve ayak bölgelerinde ortaya çıkar. Ayakta meydana gelen nasırların sebebi ise ayakkabı seçiminde yapılan hatalardır. Ayaklarınıza tam oturmayan aşırı bol ya da aşırı dar ayakkabılar giyerseniz, sürtünmeye bağlı olarak ayağınızın taban ve bazı kısımlarında nasır ortaya çıkabilir.



Sportif faaliyetlerde aynı egzersiz hareketlerinin tekrar yapılması ve sağlıksız ayakkabıların bu egzersizler esnasında kullanılması nasır oluşumunu hızlandırmaktadır. Ayakkabılarınızın ayağınızı sıkmamasına ve çorapsız giymemeye bu yüzden dikkat etmelisiniz.


Elde Nasır Neden çıkar?


El bölgesinde ortaya çıkan nasırlar ise el aletlerinin uzun süre kullanılması sebebiyle ortaya çıkar. Elde tutulan aletleri uzun süre boyunca kullanırsanız elinizde nasır meydana gelebilir. İş eldivenleri bu tür durumlardan etkilenmemeniz için kullanabileceğiniz parçalardır. Sürekli olarak kalem kullanılması, gitar çalınması ve uzun süre elinizde bir ağırlık taşımanız da nasır oluşmasına sebep olabilir.


Özellikle gitara yeni başlamış olan kişilerin elleri tellere ve gitar klavyesine henüz alışkın olmadığından dolayı parmakların uç noktalarında nasır görülür. Bu tür nasırlar zaman içerisinde geçer ve tekrar ortaya çıkmaz.

Nasır oluştuktan sonra çeşitli cilt bakımı yöntemleri ile nasırınızı tedavi edebilirsiniz. Nasıra sebep veren faktörleri ortadan kaldırdığınız zaman cildiniz yumuşayarak eski ve sağlıklı haline döner. Fakat nasırı tedavi etmediğiniz sürece rahatsızlık hissini yaşamaya devam edersiniz. Ayrıca uzun süre tedavi edilmeyen nasırlar belli birtakım farklı rahatsızlıklara da yol açabilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi