Sık Yapılan 4 Makyaj Hatası

Makyaj yaparak cildinizin daha sağlıklı ve ışıltılı gözükmesini istiyorsanız bazı konulara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte sizler için hazırladığımız en sık yapılan 4 makyaj hatası.




1. Makyaj Temizleme Mendilini Yeterli Görmek
Makyaj temizle mendilleri aslında tam olarak etkili bir temizlik sağlamazlar ve makyajın kalıntılarını cildinizde bırakırlar. Tıkalı gözeneklerinizi tamamen açmazsanız bakteri oluşumunu tetikler ve sivilcelerin meydana gelmesine yol açarsınız.

2. Eş Dost Tavsiyelerine Uymak
Bir başkasının cildine uyumlu olan bir kozmetik ürününü ya da makyaj tekniğini kendi cildinizde uygulamanız bunun sizin cildinizde de kusursuz duracağı anlamına gelmiyor. Her insanın cilt yapısı farklı olduğu için kendinize özel olan ve uygun olan kozmetik ürünlerini ve makyaj tekniklerini uygulamanız gerekiyor.

3.Aşırı Peeling Yapmak
Ölü hücrelerinizi canlandırmak ve cildinizden yok etmek için yaptığınız peeling işlemlerini abartıyorsanız cildinize zarar verdiğinizi bilmeniz gerekiyor. Aşırı peeling yaptığınız zaman cildin doğal koruyucusu olan lipid yağlarını yok ederek cildinizin doğallığına büyük bir zarar vermiş oluyorsunuz.

4. Kozmetik Ürünlerini Sürekli Değiştirmek
Cildiniz için kullandığınız ürünleri bir başkası ile değiştirerek daha etkin sonuçlar elde etmek isteyebilirsiniz. Fakat sürekli olarak yeni bir kozmetik ürününe geçiş yapıyorsanız ve bunu bilinçsiz bir şekilde tekrar ediyorsanız cildiniz zarar görebilir. Cilt ürünlerinizi bu tür değişimler yerine daha çok dönemsel olarak duydukları ihtiyaçlara göre değiştirirseniz daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi