Yatak Odası için Perde Nasıl Seçilir?


Yatak odaları, dinlenmek ve yeni bir güne daha enerjik başlayabilmek için en ideal mekanlar arasındadır. Gün ışığı, ses ya da dekorasyondaki yanlışlar sebebiyle uyku kaliteniz düşebilir. Bu sebeple yatak odalarında kullanılacak olan perdelerin seçimine dikkat edilmelidir.


Yatak odanıza perde seçerken öncelikle tülün kalınlığına dikkat etmelisiniz. Evinizin bulunduğu noktada başka evlerde sık sık yer alıyor ise tülünüzü biraz daha kalın seçebilirsiniz. Böylelikle çevredeki evlerden, evinizin içinin gözükmemesini sağlayabilirsiniz.


Tülünüzü seçerken yatak odanızdaki genel dekorasyon stillerinize de dikkat edin. Tablolar ile süslenmiş ve aksesuarlar ile desteklenmiş bir yatak odasına sahipseniz keten ve düz inen perdeler seçebilirsiniz.

Güneş ışığını bol alan bir cephede yer alan yatak odanız var ise biraz daha kalın tül seçebilirsiniz. Güneş ışığının içeriye fazla girmesini kalın tül perdeler sayesinde önleyebilirsiniz.

Renk Seçimi Nasıl Olmalı?


Tülünüzün çeşidine karar verdikten sonra ise kanatlar ile tülünüzü daha hareketli bir hale getirebilirsiniz. Kanat seçimlerinde kumaşın türü ise tamamen sizin zevklerinize ve ihtiyaçlarınıza kalmıştır. Renk seçimlerinde de yatak odanızda yer alan mobilya ve aksesuarlarınıza göre hareket etmelisiniz.

Yatak odanızın dekorasyonunda beyaz rengi ağırlıkta ise perdelerinizin kanat kısımlarında ışıltılı bir renk seçerseniz beyaz rengini başarılı bir şekilde tamamlamış olursunuz.
Katlamalı perdeleri ise yatak odalarında kullanmak yerine daha çok mutfak ya da salonlarda kullanmanız gereklidir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi