Yeni Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Yeni ve sıfır bir ev almak istiyorsanız bu evin temellerinin hangi tarihte atıldığını ve hangi sürede tamamlandığını mutlaka öğrenmeniz gereklidir. 5 ile 8 katlı bir apartmanın ortalama 2 yılda bitebileceği göz önünde bulundurulur ise bu süreden daha uzun süre inşaat halinde kalmış olan bir binadan uzak durmanız daha sağlıklı olacaktır.


Sağlıklı bir şekilde inşaat sürecinin süresi ortalama olarak 1 yıl olmaktadır. Evlerin temelini meydana getiren beton ve tuğla gibi malzemeleri açıkta bırakmadan örebilecek ve oturmaya hazır hale getirebilecek teknikler hızlı bir şekilde uygulanmalıdır. Ayrıca evlerin mutlaka depreme karşı dayanıklı bir raylı sisteme sahip olmaları gereklidir.

Eve ait olan su, doğalgaz gibi ihtiyaçların uygun şekilde bağlantılandığından da emin olmalısınız. Bu tür bağlantıların uygun yapılmaması durumunda büyük kazaların meydana geleceğini unutmayın.


Evin Dış Cephesini ve Yalıtımını Kontrol Edin


Sıfır evlerin konumları özellikle cephe özellikleri önemlidir. Kuzey bölgesine bakan sıfır bir evin birkaç yağmur yağışına kadar boş bekletilmesi ve duvarlarının nemlenip nemlenmediğinin tespit edilmesi gereklidir. Dış yalıtımı sağlam olarak yapılmış bir evde yağışlı havalarda herhangi bir şekilde sıkıntı yaşamazsınız.

Fakat yalıtım sıkıntıları olan evlerde kısa bir süre sonra rutubet ortaya çıkabileceği için sağlık açısından risk oluşmaya başlar. Bu sebeple sıfır evleri satın almadan önce mutlaka yağışlı havalardan sonra ziyaret ederek kontrol etmelisiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi