Doğum Sancısı Nedir?


Gebeliğin son ayında rahimde belli belirsiz hissedilen kasılmalar, rahmin doğuma hazırlanmasını sağlar. Bu yüzden bu ağrılar, doğum sancısı olarak düşülmemelidir. Doğumun başlamasına yakın karında gerginlik ile birlikte belde ağrılar da hissedilecektir. Kasılmaların düzenli ve uzun sürmesi sonucunda doğumun başladığı anlaşılır. 




Gebelik sürecinin ilk ayları anne adayının en heyecanlı ve rahat dönemleridir. İlk aylarda mide bulantısı, halsizlik ve baş dönmesi gibi sorunlar meydana gelse de ilerleyen dönemlerde genel olarak bu şikâyetler çok fazla hissedilmez. Fakat son aylara doğru doğumun yaklaşması ile birlikte hissedilen her ağrı, doğum sancısı olarak nitelendirilebilir. Fakat doğum sancısı diğer sancıların aksine çok daha şiddetli olur ve dayanılmayacak durumlara gelinir.


Doğum Sancısının Belirtileri Nelerdir?


Rahimde kasılmalar ile birlikte başlayan bu ağrılar, gebeliğin son dönemlerine doğru aşırı tuvalete çıkma eğilimi ile devam eder. Bunun nedeni ise bebeğin yer değiştirerek idrar kesesinin üzerine baskı kurmaya başlamasıdır. Karında gerginlik ve rahimde düzensiz bir şekilde kasılmalar doğumun yaklaştığının en büyük belirtileridir. Bu kasılmalarının en büyük nedeni ise rahmi, doğuma hazırlamaktır.


Normal sancıların yanı sıra 5 dakika kadar sürekli bir şekilde devam eden sancılar ve beldeki kasılmalar doğumun başladığını gösterir. Doğumun başlaması ile boşalan sudan sonra en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?