Yerleşme Kanaması Nedir?

Anne olma hayali kuran kadınlar için her regl kanaması kendi içerisinde yerleşme kanaması şüphesini de taşır. Haliyle her regl döneminde bir umut da doğar. Ancak umutların suya düşmesi durumunda anne olmak isteyen kadınlar için de bir hüsran dönemi başlar. İşte bu yüzden yaşanan kanamanın regl kanaması mı yoksa yerleşme kanaması mı olduğunu hemen ayırt etmenizi isteriz. Ayırt etmek için uzman olmanız gerekmiyor. Tüm bilgileri sizlere aktarıyoruz.



Halk arasında yerleşme kanaması olarak adlandırılan ve korunmasız ilişki yaşayanların hem de anne olma hayali kuranların fazlasıyla üzerinde durduğu kanama tıp dilinde implantasyon kanaması olarak adlandırılır. Menstrual döngünün ortasında ya da sonlarında meydana gelebilen bu kanama regl kanaması ile karıştırılabilir. Bu yüzden tüm bayanların implantasyon kanaması ile regl kanaması arasındaki farkları öğrenmesi gerekir.

Öncelikle implantasyon kanaması döllenme sürecinin ardından gerçekleşir. Döllenen yumurta rahme doğru ilerlemeye başlar. Rahme ulaştığında rahim duvarına yerleşir. Kanama işte bu noktada başlar. Rahim duvarı hem kan hem de besinler bakımından çok zengindir ve yumurtanın yerleşmesiyle beraber bazen dışarıya bir kan akışı olur. Her 3 hamilelikten birinde yerleşme kanaması meydana gelir. Peki, yerleşme kanamasını regl kanamasından nasıl ayırt edebiliriz?


Yerleşme Kanaması ile Regl Kanaması Arasındaki Farklar


İki kanama akış özellikleri yardımı ile birbirinden ayırt edilebilir. Yerleşme kanaması sınırlı bir kanamadır ve yoğun bir kan akışı olmaz. Lekelenme şeklindedir. Regl kanaması ise yoğundur. Başlangıç safhasında az miktarda olsa da regl kanaması saatler ilerlediğinde yoğunlaşır. Oysa yerleşme kanamasında yoğunluk artışı olmaz.

Yerleşme Kanaması Ne Renk Olur?


Yerleşme kanamasında kanın rengi kırmızı olmaz. Ya açık pembe renktedir ya da kahverengidir. Çünkü yerleşme kanamasında dışarıya taze kan çıkmaz. Oysa regl kanamasında kan taze olduğundan rengi kırmızıdır. Zaman zaman pembeye veya kahverengiye dönen kan akışı da regl kanamasında olabilir. Fakat mutlaka kırmızı kan rengini de görürsünüz. Oysa yerleşme kanamasında kırmızı kan akışı olmaz. Çünkü kanın dışarıya çıkması zaman alır ve kan tazeliğini yitirir.


Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?


Yerleşme kanaması genellikle 3 ila 4 gün sürer. Ancak bazı kadınlarda 12 güne hatta 15 güne kadar uzayabilen yerleşme kanamaları görülmüştür. Eğer 10 günden daha uzun süren bir kanama yaşıyorsanız kesinlikle sağlık kuruluşuna müracaat etmelisiniz. Çünkü bazı kadınlarda düşük başlangıcını işaret eden kanamalar da hafif yoğunlukta olabiliyor.

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?


Yerleşme kanamasının tam olarak zamanını belirtmek güçtür. Çünkü bu zaman döllenmenin gerçekleştiği ve döllenmiş yumurtanın rahme yerleştiği zamana denk gelir. Genel olarak ortalama bir hesap yapabilirsiniz. Menstrual döngünüzün 28 gün olduğunu düşünelim. Eğer 28 günde bir regl yaşıyorsanız 14. Günde yumurtluyorsunuz demektir. Eğer yumurta döllendiyse ve rahme yerleştiyse yumurtlamanın üzerinden 9 gün geçmiş demektir. Sonuç olarak genellikle yerleşme kanaması regl tarihinden bir hafta öncesinde gerçekleşir. Ancak geç döllenme durumunda tam olarak beklenen regl tarihinde de yerleşme kanaması görülebilir. Bu yüzden süreyi çok fazla dikkate almamanızı öneririz.



Yerleşme Kanaması Belirtileri Nelerdir?


İmplantasyon kanamasının belirtileri ile regl kanaması belirtileri arasında hiçbir fark olmadığından sadece belirtileri dikkate alarak iki kanamayı birbirinden ayırt etmeniz güç olacaktır. Bu belirtiler regl kanaması başladığında genellikle sona erer. Ancak yerleşme kanamasında kanama başladıktan sonra da devam eder. Belirtileri bu anlamda dikkate alabilirsiniz. Kanama başladıktan sonra kramplarınız, ağrılarınız devam ediyorsa yerleşme kanamasından şüphelenebilirsiniz.

Regl ve Yerleşme Kanaması Ortak Belirtileri


• Karın ve kasık ağrısı
• Karın ve kasık krampları
• Baş ağrısı
• Göğüslerde hassasiyet ve ağrı
• Midede şişkinlik hissi
• Halsizlik

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Blogspot'tan Domaine Gecme (Domain Tasima)