Dünyanın En Hızlı Kuşu Hangisi

Adı Hız rekortmeni olarak da geçen yırtıcı kuş Gökdoğan yabani hayatta en ilgi çeken kuşlar arasında yer alır. Avcı olan bu türler için hızlı olmak yaşamlarını ve soylarını devam ettirmek adına olmazsa olmazların başında gelir. Bu türler amaçlarına ulaştıktan sonra hızlarını azaltarak dinlenmeye geçerler.


Yaban hayatına şöyle bir bakıldığında en dikkat çeken kuşlar atmacalar, çaylaklar, kartallar, şahinler, doğanlar ve gündüz avlanan kuşlardır. Bu tüm yırtıcı hayvanların ortak özellikleri ise yakalamaya, tutmaya yardımcı sivri tırnaklı mahmuzlu güçlü pençeler ve parçalamaya uygun sivri çengeli andıran gagadır. Bu özellikleri barındıran ve en hızlı uçma kabiliyetine sahip olan gökdoğanlar ise her zaman diğer kuşlardan ayrılır.

Gökdoğanların Ayırıcı Özellikleri


Gökdoğan kuşları genellikle sırt kısımlarından ayrılırlar. Sırt kısımları mavimsi gridir. Karın kısmı beyazımsı renk üzerine koyu çizgilerle kaplanmıştır. Bu çizgiler boğaz kısmında görünmez. Başın üzeri de siyahtır. Tüm dünyada ve ülke de bu türe rastlamak mümkündür. Uçarken havada daireler çizerler. Hızları saatte 385 km'ye erişebilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi