Kilo Vermek için Uzak Durmanız Gereken 5 Beyaz

Kilo vermek konusunda kararlıysanız hayatınızdaki bazı alışkanlıklarınızı tamamen yok etmeniz gerekebilir. Bu noktada beslenme alışkanlıklarınıza da mutlaka göz atmanız gerekiyor. Kilo vermek istiyorsanız sizler için uzak durmanız gereken 5 zararlı beyazı açıklıyoruz.



1. Beyaz Un
Beyaz un, beyaz ve parlak görünümünü alabilmesi için pek çok farklı kimyasal işleme maruz kalmaktadır. Sağlık açısından herhangi bir faydası olmayan beyaz unlar, karbonhidrat içerdikleri için hızlı acıkmanıza yol açarlar.


2. Beyaz Şeker
Şeker vücudunuza herhangi bir besin değeri katmanıza yardımcı olmaz. 3 gramlık bir şekerin içerisinde ortalama olarak 15 kalori bulunmaktadır. Şeker vücuda çok çabuk işlediği ve kana karıştığı için hızlı bir şekilde kilo almanızı sağlar.


3. Beyaz Şarap
Bir kadeh beyaz şarabın içerisinde ortalama olarak 80 ile 280 kalori olduğu düşünülüyor. Şarap içmek istediğiniz zaman bu tür beyaz şaraplar yerine düşük kalori oranlarına sahip olan kuru üzüm şaraplarını ve kırmızı şarabı içebilirsiniz.


4. Tuz
Beslenme programlarında bir miktar tuz her zaman yer almalıdır. Fakat tuz sodyum bulunan besinlere ekstra olarak ilave edildiği zaman zararlı bir hale geliyor. Sodyum, vücudunuzda yüksek miktarda su tutmasına ve ödem oluşmasına da yol açabiliyor.


5. Ekmek
Beyaz undan yapılmış olan bir dilim ekmeğin içerisinde yaklaşık 60 kalori bulunmaktadır. Öğünlerinizde ekmek tüketmek istiyorsanız bunun yerine haşlanmış tatlı patates ya da kepekli ekmek tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi