Tüp Bebek Hakkında En Sık Sorulan 4 Soru


Her yıl milyonlarca insan tüp bebek yöntemleri sayesinde bebek sahibi olabiliyorlar. Sağlıklı bir yöntem olarak tercih edilen tüp bebek yöntemi hakkında en sık sorulan 4 soruyu sizler için bir araya getirdik.


1. Tüp Bebek Yöntemi Kaç Kere Denenebilir?
Tüp bebek tedavisinin denenmesi konusunda herhangi bir sınırlama yoktur. Tüp bebek merkezlerinde yapılan tedavilere rağmen başarılı bir hamilelik elde edilemediyse, deneme sayıları arttıkça hamile olma ihtimalleri de azalacaktır.

2. Yaş, Tüp Bebek Yönteminde Etkili mi?
Tüp bebek yöntemlerinde hamile olabilme oranlarını etkileyen pek çok farklı husus bulunmaktadır. Bu hususlar arasında en önemli olanı ise bayanların yaşıdır. 35 yaşından daha ufak olan bayanlarda daha fazladır. 35 ile 38 yaşında olan kadınlarda ise hamilelik orta seviyelerde elde edilebilmektedir. 40 ile 45 yaşındaki bayanlarda ise hamile kalabilme ihtimali giderek düşmektedir.


3. Embriyo Sayısı Hamilelik Oranlarında Etkili Olur mu?
Embriyoların etkili bir şekilde aktarılması ile birlikte hamilelik oranlarında gözle görülür bir artış yaşanabilmektedir. Erkek etkenine bağlı olan infertilitede, spermin şekil problemleri gösterdiği ya da yetersiz kaldığı durumlarda da hamilelik şansını düşürebilmektedir.

4. Tüp Bebekte Düşük Olur mu?
Tüp bebek yöntemleriyle gerçekleşen hamileliklerdeki düşük riskleri, normal yollar ile oluşan hamileliklerdekinden daha fazladır. Bu durumun sebebi ise tedavi ile alakalı değildir. Hamile kalmaya sebep olan sorunların kendisi bu noktada etkilidir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi