Yumurta Hakkında Fazla Bilinmeyen 4 İlginç Bilgi


İnsanların lezzetli bir şekilde tükettiği besin kaynağı olan yumurta, anne sütünden sonra en yararlı besin olarak nitelendirilmektedir. Fazla sayıda temel besin maddesi ile birlikte antioksidanlar ve biyoaktif komponentler içeren yumurtalar hakkında pek bilinmeyen 4 bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.


1. Yumurtanın Besin Madde Değerleri ve Kalorisi
Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan 6 temel besin grubunun tamamını yumurtalardan elde edebilirsiniz. Yüksek besin maddeleri içeren yumurtaların enerji içerikleri de düşüktür. Orta boy bir yumurtanın enerji içeriği ortalama olarak 80 Kcal’dir.


2. Çiğ Yumurta Zararlı mı?
Çiğ yumurtaların tüketilmesi birtakım patojen bakteriler açısından risklidir. Ayrıca çiğ yumurtaların sindirimi de bir hayli düşüktür. Pişmemiş yumurtaları tükettiğiniz zaman içerisinde yer alan yararlı vitaminleri ve mineralleri de tam anlamıyla elde edememiş olursunuz.

3. Köy Yumurtaları Sağlığa Zararlı mı?
Köy yumurtalarında tavuklar toprak üzerinden ve atık dolu bölgelerden besin maddelerini aldıkları için her türlü kimyasal, metal, kir ve plastik maddeleri görülebilir. Köy yumurtasının tüketiminin sağlığa zararlı olup olmadığı hala tartışılan bir konudur. Ancak köy yumurtalarının bebeklere kesinlikle verilmemesi gereklidir.


4. Kahverengi Yumurtalar Daha Besleyici midir?
Yumurtaların kabuklarının renkleri tamamen kalıtsal durumlara göre değişmektedir. Kahverengi tüylü ve kırmızı kulak rengine sahip olan tavuklardan kahverengi kabuklu yumurtalar çıkar. Kahverengi kabuklu olan yumurtalar beyaz yumurtalara göre biraz daha büyük olurlar. Ancak iki yumurta türü arasında besin değeri açısından herhangi bir farklılık bulunmaz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi