17. Akdeniz Oyunlarında Atletizm

Akdeniz Oyunlari'nin 17. si 20 Haziran'da Mersin'de basladi. Ilk sok haber halter de yapilan dopingler olsada ilerleyen gunlerde daha cok sporcularimizin basarilari konusulmaya basladi.

Suana kadar 37 Altin, 35 Gumus, 28 Bronz madalya ile Turkiye Italya'dan sonra 2. sirada yer aliyor. Kazanilan madalya dagilimi ve Turkiye'nin kazandigi madalyalar su sekilde siralaniyor:

Az once Akdeniz Oyunlari Atletizim musabakalarini seyrederken biraz sasirdim. Cunku ilk basta sadece TV sesini dinlerken Ilham, Polat, Ramil isimlerini duyunca bizimkiler bu sene iyiler diye icimden gecirdim, sonra bir baktim evet milli bayragimiz adina yarisan bu sporcularimiz benim tahmin ettigim gibi olmadi. 

Ilk olarak Elvan Abeylegesse ismini hatirladim. Bu ulke ve bayragi icin elinden gelenin belkide fazlasini vererek bize guzel basarilar getiren Elvan'in tek olmadiginin ispatiydi diger arkadaslarimiz. Ama ben neden biz hala atletizimde cok cok cok basarili olamiyoruz sorusunu sormadan gecemedim.

Gerci suda var biz belli dallar disinda hangi spor dalinda cok basarili olabildik ki. En cok para harcanan futbolda bile cok idiali olmadigimiza gore sorunu belkide baska yerde aramak lazim.

Ulkemizi basariyla temsil eden bahsettigim arkadaslarimiz ve kazandiklari basarilar su sekilde:


Erkekler 100 metre finalinde Ramil Guliyev 10.23'lük derecesiyle Türkiye rekoru kırarak gümüş madalya kazandı.


Erkekler 10 bin metre finalinde Polat Kemboi Arıkan 28.17.26'lık derecesiyle altın madalya kazandı.


Erkekler 1500 metre finalinde Türkiye'den İlham Tanui Özbilen 3.35.09'luk derecesiyle altın madalya kazandı.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi