Anti Madde ve Takiyonlar

Evrenimiz eğrilsede, doğrulsada maddeden oluşuyor. Anti madde var. Biz görmüyoruz, hissetmiyoruz. Görmediğimiz hissetmediğimiz var olarak düşüncede kalan uzun bir süre daha düşüncede kalacağı tahmin edilen Anti Madde ne olabilir?

Fizikçiler bununla ilgili bir dolu açıklamada bulunuyor. Evrendeki atom sayısının 10 üzeri 42 bilemediniz bende hata yapabilirim 10 üzeri 43 gibi bir rakam olduğu, bunun evrenin genişleme ve denge durumunundan hesaplandığını da söylerler doğrudur.

Bu kadar matematiğe güvenen insanlar matematikle fiziğin çatışma alanı olarak düşünebileceğimiz (–) işaretlerle biten madde ve hız sonuçlarını yok sayma düşüncesine nasıl bağlanırlar ben onu düşünemiyorum.

(-) hız nedir..?

Geri geri giden arabanın hızı.

Yoo öyle değil. Geri geri giden arabanın ( – ) hızı arabanın öteki tarafından bakan biri için ( + ) olabilir. Onun için o hızı konu etmiyorum.

Entropi diyebilirler. Einstein diyebilirler. Hepsi savunulurken doğru olabilir.Termodinamiğin yasaları da doğrudur, tartışmam…

Sorduğum basit bir matematik çıkarımıdır.. Sonuç yok sayılabilir mi?

O zaman yokluğun işareti neden ( 0 ) dır. İşareti varmıdır ?

Takiyonlar burada ortaya çıkıyor işte.

Ya ışıktan hızlı şeyler varsa? Ya takiyonlar yani ışıktan hızlı parçacıklar varsa? Bunlar Anti maddenin oluşturduğu evrenimizin zıt işaretlisi evrenin yani bir başka evrenin başka boyutlardaki parçacıklarıysa. Daha da ileri gidelim. Saniyenin 10 üzeri -43 ve daha küçüğü bir zaman da evrenimize girip çıkıyorlarsa?

Biraz daha ileri. Olur ya. Feymann’ın o yüzde yüz boş dediğimiz alanlarda oluşup yok olma meselesi ve bazen yokluktan oluşan maddeler parçacıklar bu giriş çıkışların göstergesiyse..?

Hadi biraz daha ileri.

Nötrinolar yavaşlayan Takiyonlarsa..?

Yaptığınız hesapların ( – ) çıkan sonuçlarının sonuçları takiyonlarsa?

Ve en önemli sonuç bir u dönüşüyle geçmişe dönüyorsak..?

Biliyorum ve hak veriyorum. Sizde haklısınız.

Ama yine de böyle soruları edemiyorum.

Sizde sormuyormusunuz? Sanallık ya gerçeklikse.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?