Album Kapak Tasarimi

Albüm kapak tasarımları, albümün içeriğini ön plana çıkaran ve insanlarla bağlantı kuran ilk haber özelliğini taşır. Albümle hitap edilen kesim arasındaki ilk iletişim, albümün tasarımının anlatım özelliğine bağlı. Bu yüzden görsellik ve tasarımın, albüm için çok önemli olduğunun farkına varılmalıdır. Albüm kapağı tasarımındaki gerekli olan tüm aşamalar aynı zamanda albüm kapak tasarım fiyatını belirleyen faktörleri oluşturur.

Resim ve Fotoğraf Çalışmaları: Bir albüm kapağı oluşturulurken en önemli aşamalardan biri resim ve fotoğraf çekimleridir. Profesyonel çalışmalarla firma tarafından gerçekleştirilen çekimler, albümün tasarım fiyatını yükseltmektedir.

Amblem ya da Logo: Yapılacak olan albümün sahip olduğu bir amblem ya da logo yoksa, bunların tasarlanıp albümün oluşum fiyatına eklenmesi maliyeti arttırır.

Metin Düzenlemeleri: Albümlerin üzerinde metin ve benzeri yazı karakterleri bulunur. İçerik, kimi zaman görsel vurgularla, kimi zamanda yazılı anlatımlarla gösterilir. Bu yüzden yazı karakterleri de ilgi çekici bir tarzda kullanılabilir. Bu düzenlemelerin yapılışı, albüm fiyatının belirlenmesinde etkilidir.

Grafik Tasarım: Albüm üzerinde yer alan grafik tasarımlar, bir albümün en dikkat çekici yönüdür. Çeşitli bilgisayar programları ve özel teknikler kullanılarak tasarım yapılır. İçeriğini yansıtan doğrultuda ve cezp edici olarak yapılan grafik tasarımlar albüm ve fiyatı için önemlidir.

Malzeme Seçimi: Müşterinin isteğine göre albüm yapımında özel malzeme tercihleri kullanılabilir. Albümün üretileceği malzemenin kalitesi, albümün fiyatıyla doğrudan orantılıdır.

Albüm kapak tasarımları ile ilgili olarak bir kaç örneği sizlerle paylaşmak istedim. Aklıma gelen bazı sanatçıların albüm kapak tasarımları nasıl olmuştur acaba diyerek Google amcaya sordum, bulduğum tasarım orneklerinide asagiya ekledim.

En Güzel ve Kaliteli Albüm Tasarımı Örnekleri











Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi