Brosur Tasarimi Yapmanin Ipuclari

Broşür tasarımı yaptırmaya karar verdiğinizde fiyat olarak nasıl bir maliyet olacağını merak ediyorsaniz broşür tasarımı ve fiyatlandırmada dikkat edilecek hususlar su şekilde olmakta.

Fotoğraf: Broşürün hazırlanacağı konu ile ilgili fotoğraf çekimleri yapılır. Fotoğraf kalitesinin iyi olması ve konuyu birebir anlatım özelliğinde olması gerekir. Broşürler için yapılacak olan fotoğraf çekimlerinin profesyonelliği ve sayısı broşür tasarımı fiyatlarını etkiler.

Metin ve Logo: Broşürde ürünü ya da hizmeti anlatacak olan metinler bulunur. Broşürler, ilk izlenimi ya da ilk bilgileri sunan bilgilendirme ve aynı zamanda da reklam araçlarıdır, hitap edilen kitlenin, broşürdeki açıklamalardan tatmin olması gerekir. Bu yüzden broşür metinleri, profesyonel editörler tarafından yazılmalı. Broşür tasarımında firmaya ait logo ya da amblem gibi kimlik işaretlerinin bulunması firmaya ciddiyet kazandırır.

Adet ve Ebat: Broşür sayısı, firmanın talep ettiği miktarda üretilir. Broşür ebatları ve broşürün sayfa sayısı da tasarımın bir parçasıdır. Broşür adedi, ebatları ve sayfa sayısı broşür tasarımı fiyatlarının belirlenmesinde önemlidir.

  
Kağıt Çeşidi ve Gramı: Broşürler için genellikle 1. hamur ya da kuşe kağıdı kullanılır. Seçilen kağıt cinsi içinde belirli gramlar vardır. 1. hamur kağıtlar 80-160 gr, kuşe kağıtlar ise 90-350 gr arasında kullanılmaktadır. Kağıt çeşidi ve gramı broşür tasarım fiyatlarını etkiler.

Grafik Tasarım & Basım Teknikleri: Broşürün çeşidine ve sayısına göre ofset baskı ya da dijital baskı teknikleri kullanılabilir. Az sayıdaki broşürler için dijital baskı, çok sayıdaki broşürler içinse ofset baskı daha avantajlıdır. Buna göre basım teknikleri maliyeti belirler.

Sayfa Tasarım: Cift yüzlü, tek yüzlü, tek kırımlı, çift kırımlı ve bülten broşür olarak birçok şekilde broşür sayfaları tasarlanabilir. Sayfa biçimlerine göre, broşür tasarım fiyatları belirlenmektedir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi