Ramazan Ayi'nda Nasil Beslenmeli?

İftar: iftarı hurma veya zeytinle açıp, ardından da 1-2 bardak su içmeli; çünkü vücut gün boyu su kaybetmiştir. Ayrıca yemek öncesinde su içmek daha çabuk doymanızı ve daha az yemek yemenizi sağlar.

Ara Öğünler: iftar ve sahur arasında mutlaka hafif ara öğünleriniz olmali. Az ve sık yemek yiyebilir, öğünlerinizi 4-5’e çıkarabilirsiniz.

Sahur: metabolizmanın daha hızlı çalışması ve vücudun aç ve susuz kalacağı zaman diliminin azalması için mutlaka sahura kalkılmali. Kilo almak istemiyorsanız hafif yiyecekler tercih edin, çünkü sahur da yemek yiyip yatmak vücut yağlanmalarını arttırtır.

Posalı Besinler: Ramazan ayı'nda en sık karşılaşılan sorunlar şişlik, hazımsızlık, reflü gibi mide hastalıkları ve özellikle de sindirim sorunlarıdır. Bu şikayetlerle başa çıkmanın en iyi yolu alınan besinlere dikkate etmek ve posa bakımından zengin besinleri tercih etmek olabilir.

Su: gün boyu susuz kalan vücut sıcak yaz günlerinde daha fazla zorlanacaktır. Bu yüzden iftardan sahura kadar ki zaman da en az 2 - 2,5 litre su tüketilmeli. Bunun yanında kaybedilen mineralleri yerine koyma açısından maden suyu içmek de faydalı olacak.

Yürüyüş ya da Egzersiz: genellikle iftardan sonra ağırlık çöker ve bedeniniz hareketsiz kalabilir. Bu davranışı ramazan boyunca sürdürdüğünüzü düşünürseniz 30 günün sonunda aşırı kilo aldığınızı görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Blogspot'tan Domaine Gecme (Domain Tasima)