Dosya Tasarimi Nasil Yapilir?

Grafik Tasarım: dosya tasarımı firmanın reklam ya da broşürü gibidir. Dosyanın görsel yüzünde firmanın ürün ya da hizmetlerini anlatan grafik tasarımların yapılması anafikri güçlendirir. Grafik tasarım, dosya tasarımın en dikkat çekici yönüdür ve maliyet üzerinde etkilidir.
 
Metin ve Fotoğraf: dosya tasarımlarında sözlü olarak kısa anlatımlar ya da başlıklar kullanılır. Güçlü ve tam anlamı ile bütünleşebilen kelimelerin seçilmesi gerekir. Bunun yanında tercihen firma ile ilgili fotoğraf çalışmaları da kullanılabilir.

Kağıt opsiyonları: Tek yüzlü A. Bristol karton, çift yüzlü A. Bristol karton, kuşe kâğıt ve
fantezi kâğıt ya da yırtılmaz, yanmaz ve ıslanmaz özel seçeneklerinin kullanılabileceği kağıt opsiyonları, dosya tasarım fiyatlarının belirlenmesinde gerekli olan bir unsurdur.


Logo: dosyanın ait olduğu kurumsal kimliği yansıtabilmesi için dosya tasarımlarında firmaya ait logoların işlenmesi gerekir. Fh9 Fh mx, Corel Draw, Adoba illüstral formatında vektörel logolar kullanılır.


Dosya Türü ve Ebatları: Cepli ve kapaklı olarak tasarlanabilen dosyalar genellikle standart ebatlarda tasarlanır ancak, firma talebine göre farklı ebat ve dosya tasarımları da üretilebilir. Dosya tasarım fiyatlarını belirlemede dosyanın türü ve ebatları göz önünde bulundurulur.

A4 Cepli dosya: 22 × 31 cm
Özel Ebat Cepli dosya: 24 × 27 cm
A4 Kalın Sırtlı Cepli dosya: 22 × 31
Kapaklı dosya: 46,5 × 32,2 cm

Extra İşçilik: Gofre (kabartma), arak baskı (altın – gümüş yaldız), bölgesel parlaklık, dosya teli göbeği, omega tel göbeği (klasöre delmeden takma özelliği), çift veya tek cepli, mat-parlak selefon gibi extra işçilikler dosya tasarım maliyetini arttırabilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi