Yatak Cesitleri Nelerdir?

Yatak seçimlerinde önce sağlık sonra hijyen ve tasarım ön planda. Yanlış yatak seçimleri sırt ağrılarına, bel ağrılarına, dekübit ülseri ve boyun fıtığına yol açabiliyor. Bakteri üreten korumasız yataklar ise solunum yolu enfeksiyonlarına sebep oluyor. Özellikle astım hastası olan kişilerin yatak seçimine çok dikkat etmesi gerekiyor. Yataktan yorgun kalkma ve kas tutulmaları sıkça duyulan şikâyetler. Çoğu şikâyet yanlış yatak seçiminden ileri gelmekte. Son yıllarda üzerine düşülen bu durum yatak sektörünün gelişmesini sağladı.

Su Yatağı

Hayati bir sıvı olan suyun özelliklerinden faydalanılarak geliştirilmiş su yatakları en sağlıklı olan yatak seçimlerinden biri. Vücuda uyumu ve boşlukları doldurması sayesinde yatak rahatsızlıklarını önlüyor. Dalgasız ya da masaj özelliğiyle dalgalı su yatakları seçilebilir.

Kuş Tüyü Yatak

Önceleri bir saltanat belirtisi olarak kullanılan kuş tüyü yataklar çok sağlıklı olmadığı kanıtlanınca çok fazla kullanılmamaya başlandı. Ne kadar koruyucu kumaşla da kaplansa uçuşan iç malzemesi solunum için sağlıksız. Kuş tüyü yataklar zamanla deforme olup yumuşaklığını kaybediyor. Vücut şeklini almayan ve omurgayı zorlayan yapısı yukarıda saydığımız hastalıklara yol açabiliyor.

Ortopedik Yatak

İşbir, İdaş, İstikbal, Yataş, Bellona gibi üreticilerin ortopedik yatak tasarımları sağlık açısından çok tercih edilen markalar. Vücuda uyum sağlayan yay sistemleri ve hijyenik yatak kaplamaları rahat uyumayı ve dinlenmeyi sağlıyor. Kolayca çıkarılıp yıkanabilen üst yüzey yatak kaplamaları ortopedik yatakları çok kullanışlı hale getirdi. Ortopedik yataklar ekonomik ve sağlıklı.

Viscostar Yatak (Akıllı Yatak)

Viskoelastik malzemeden yapılan viscostar yataklar yatakta son teknoloji. Viscostar, milyarlarca mikroskobik hücreden oluşan akıllı bir malzeme. Vücuda tam uyumu ve basınç azaltıcı özelliğiyle kan dolaşımını düzenler ve dinlendiren bir uyku sağlar. Doktorlar tarafından özellikle tedavi sürecinde olan kişilere önerilen viscostar yataklar çok sağlıklı.
Viscostar Yatak (Akıllı Yatak) Çesiti

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi