Dergi Tasarimi Nasil Olmali?

Bir dergi tasarımında hangi kriterler dikkate alınmalı? Dergi tasarımı fiyatları neye göre belirlenir? Sorularının cevabını kısaca maddeler halinde sizlerle paylaşmak istedim. Umarım işinize yarar :)

Kağıt Tercihi: Genellikle A4 boyutlarında kullanılan kağıtların kalitesi, dergi tasarım fiyatı belirlemeyle doğrudan ilgilidir. Kapak ve sayfa kalitesinin iyi olması, dergi tasarımına görsellik ve ciddiyet kazandırır.


Sayfa Sayısı: Derginin içeriği ve firmanın talebine göre derginin sayfa sayısı belirlenir. Sayfa sayısı da maliyetle ilgilidir çünkü her sayfa daha fazla fotoğraf çekimi, animasyon, metin ve benzeri görsel sunumlar ister.

İllüstrasyon: Dergi içeriğinin, başlıkların ve görsel sunumların, çeşitli çalışmalarla bir arada betimlenmesi anlamına gelen illüstrasyon, dergi tasarımının önemli bir parçasıdır. Bu çalışma özel çaba ve teknikler gerektirdiği için dergi tasarım fiyatının belirlenmesinde de etkilidir.

Grafik tasarım: Derginin resim, metin ve fotoğraf gibi tüm içeriği ile bir bütün haline gelmesini sağlayan grafik tasarımın, derginin imajına uygun bir biçimde tasarlanmasını gerektirir. Bu yüzden iyi bir tasarımın ortaya çıkması zaman alır. Çeşitli bilgisayar programları kullanılır, eskizler hazırlanır ve dergi tasarımı ortaya çıkar. Derginin içeriğine göre bazen animasyon tarzı çizimler yapılabilir. Bütün bunlar dergi tasarım maliyetini etkiler.


Fotoğraf Çekimleri: Dergi tasarımının en dikkat çekici yönü, görsel yanı olan fotoğraf çekimleridir. Bir dergi görsel yüzüyle en çokta fotoğraflarıyla dikkat çeker. Bu yüzden fotoğraf çekimlerinin kalitesi, kağıda yansıyan çözünürlüğü çok önemli. Konunun tamamen görselliğe dayalı olduğu bazı dergi tasarımlarının en büyük mali unsuru fotoğraflardır.

Metin ve Logo: Dergi kapağında ve içinde yer alan metinler, akıcı bir dille düzenlenmelidir. Başlıkların dikkat çekici bir biçimde konumlandırılması, tek cümlede özetlenebilmesi, derginin reklam yüzünü ortaya çıkarır. Aynı zamanda kurumsal kimliği yansıtmak adına logo ya da amblem tasarlamak derginin profesyonelliği vurgular. Bu düzenlemelerin hepsi dergi tasarım fiyatlarının belirlenmesinde rol alır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi