İş Mülakatına Nasıl Hazırlanılır?


Uzun süredir istediğiniz işe yapmış olduğunuz başvurunuz kabul edildi ve görüşme için çağrıldıysanız bu noktadan sonra işin bu kısmı tamamen sizin yeteneklerinize kalmış durumdadır. Mülakata katılmadan önce mutlaka sıkı bir ön hazırlık yaparak kendinizi en iyi şekilde hazırlamalısınız.



İş görüşmelerine gitmeden önce gideceğiniz şirket ve aradıkları pozisyon ile alakalı olarak detaylı bir araştırma yapmalısınız. Kişisel becerilerinizi ve yeteneklerinizi detaylı bir şekilde alarak bir kenara not alın. Görüşmeye giderken ise yanınızda mutlaka bir fotoğraflı özgeçmişinizi yanınızda bulundurun. Özgeçmişinizde daha önce sahip olduğunuz sertifikalara ve yabancı dil bilgisi seviyelerinize mutlaka yer verin.


Mülakata katılmadan önce giyeceğiniz kıyafetlerinizi bir gün önceden hazırlayın. Kıyafetleriniz mümkün olduğu kadar sade, temiz ve düzenli olsun. Bu tür görüşmelerde ilk izlenim önemli olduğu için dış görünümünüz oldukça düzenli olmalıdır.

Beden Dilinizi Etkili Kullanın


Görüşmenizde size sorulabilecek olan muhtemel sorular ile ilgili araştırma yapın. Sorular yöneltildiği zaman uzun süre düşünerek cevap verir ve hazırlıksız yakalanırsanız karşı taraf açısından olumsuz bir izlenime yol açabilirsiniz.


Beden dilinizi kullanmaktan çekinmeyin. Görüşme öncesinde beden dilinizi nasıl kullanacağınız hakkında ufak araştırmalar yapabilirsiniz. Soruları dinlerken göz temasını kurmayı ihmal etmeyin ve cevap verirken sesinizin titrememesine özen gösterin. Ses tonunuzu iyi ayarlayarak kendinizden emin bir tavır ile soruları hızlı bir şekilde cevaplayarak karşı tarafı etkileyin.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi