Aileden Ayrı Yaşamanın Zorlukları

Öğrencilik döneminde her gencin hayalini kurduğu ve bazılarının gerçekleştirdiği ayrı yaşama fikri aslında gözüktüğü kadar da hoş bir durum olmayabiliyor. Kendi evinizde yaşamanız kendi kurallarınızın olması ve kimsenin size karışamaması gibi birtakım özgürlükleri beraberinde getirebiliyor.




Ancak bu tür avantajları olan bu durumun belli başlı birtakım zorlukları da bulunuyor. Düzenli ve mutlu bir aile hayatınız var ise karşılaşabileceğiniz ilk zorluk ailenizi özlemek olacaktır. Zaman içerisinde ailenin baskılarından sıkılmış olsanız bile ayrı yaşamaya başladığınız zaman bir süre sonra ailenizi mutlaka özlemeye başlarsınız.

Öğrencilik hayatında yeni bir ev düzeni kurabilmek oldukça zor olabilir. Arkadaşınız ya da sevgiliniz ile aynı evi paylaşmaya başladıysanız, düzenin kurulması biraz zaman alabilir ve hatta bazı zamanlar düzen yüzünden aranızda büyük tartışmalar yaşanmaya başlanabilir.

Artan Sorumluluklar


Tek başınıza aileden ayrı yaşamaya başladığınız zaman sorumluluklarınız giderek çoğalmaya başlar. Evinizde yaşamınızı sürdürürken artık ödemeniz gereken faturalardan da sorumlu olursunuz. Belirli iş planları ve zamanlama ile bu sorunlar çözülebilse bile gün içerisinde sizi oldukça stresli biri haline getirebilecek bir zorluktur.


Bazı semtlerde ve apartmanlarda hala maalesef öğrenci evlerine ve tek yaşayan kişilere kötü gözle bakılabiliyor. Bu yüzden eğer yanlış bir semti tercih ettiyseniz komşularınız ile başınız belada olabilir. Bu sebeple komşularınızı tanımak için biraz uğraşmanız gerekebilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?