Otel Odası Nasıl Kullanılmalı?

Seyahat ettiğiniz yerde geçici olarak eviniz olacak olan otel odalarını kullanırken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. En lüks oteller bile eviniz kadar temiz olmayacağı için kullandığınız eşyalara dikkatle yaklaşmanız gerekiyor.




ABD bölgesindeki otel zincirlerinin yöneticilerinden olan uzman bir kişi bu konuda ilk olarak kapıdaki gözetleme deliklerinin kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor. Eğer arızalı ya da kurcalanmış olan bir kapı deliği var ise kesinlikle odanızı değiştirmeniz gerekiyor.

Kahvesiz güne başlayamayanlardansanız, otel odanızda duran kahve makinasından değil dışarıdaki bir kafeteryadan kahvenizi içmeye özen gösterin. Kahve makinaları dışarıdan bakıldığı zaman temiz gibi gözüken ancak sizden önce kalan kişilerin ne şekilde kullandığı asla bilinmeyen makinalardır.
 

Otel Odalarında Yer Alan En Kirli Eşyalar


Bavulunuzu açmak ve yerleştirmek için odanızda özel bir ahşap raf var ise bu rafı kullanmayın. Tahtakuruları ahşap üzerinde yaşamayı sevdiği için bavulunuzdaki tüm eşyalar çöp olabilir.

Otel odalarında en kirli olan eşyalar televizyon kumandalarıdır. En fazla kullanılan ve oda temizliği esnasında asla temizlenmeyen bu ufak cihazların en az bir tuvalet kadar mikrop barındırdığı ve kirli olduğu biliniyor. Televizyon kumandaları dışında odada yer alan lambaların anahtarlarında da çeşitli bakteriler olabileceği söyleniyor. Bu sebeple odanıza yerleştikten sonra lamba anahtarlarını ve televizyon kumandasını dezenfektan bir bez ile silmeniz sağlığınız açısından yararlı olacaktır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?